22 september, 2022

Princess F65 – lyxig flybridgebåt med fyra kabiner

Helt nya Princess F65 är den första båten på 65 fot med fyra kabiner från den engelska tillverkaren på över ett decennium. Det nya flaggskeppet i Princess F Class har också en helt ny exteriör design.

Princess Yachts senaste modell Princess F65 är en mycket efterlängtad nyhet bland flybridgekunder. Båten sätter också standarden för ett nytt designspråk från den engelska tillverkaren. Princess F65 blir flaggskepp i en ny serie som även omfattar nya F55, nya F50 och F45.

Den exteriöra designen kännetecknas av den skarpt utformade vindrutan som ”flyter ihop” med sidofönstren. Samma sak gäller för skrovfönstren, som löper från fören och långt akteröver.

Båten är utrustad med dubbla MAN V8 motorer på 1 000, 1 200 eller 1 300 hk. Båten kan skräddarsys för kundernas behov oavsett om de vill ha en bekväm långfärdsbåt eller om de vill ge sig ut i öppen sjö. Bland tillvalen finns gyro och fenstabilisatorer liksom större bränsletankar. Elektroniken kommer från Raymarine.

Designen i innerutrymmena är fokuserad på stora sociala utrymmen och användarvänlighet. Designteamet har satsat på mycket stora ljusinsläpp och panoramarutor i salongen.

Under däck har F65 sovplatser för åtta personer i fyra kabiner, inklusive en ägarkabin med full bredd och badrum. Föröver finns en VIP-kabin med badrum. Det finns ytterligare två kabiner som delar badrum.

Fakta Princess F65
Längd:                                20,3 m
Bredd:                                5,10 m
Djup:                                  1,63 m
Vikt:                                   40 177 kg
Bränsle:                             4 100 liter
Personer:                           8
Motorer:                            från 2×1 200 hk MAN V8 1200
Toppfart:                           31–33 knop beroende på motorval

Info:
www.princessyachts.se
www.inamarin.se