21 september, 2022

Segla smartare med ny processor från B&G

B&G har lanserat sin nya B&G Triton Edge Sailing-processor [HYPERLINK] som har den mest avancerade processorn någonsin för seglingsmarknaden. Triton Edge är hjärnan bakom segelbåtens elektronik och datasystemen ombord.

Pressmeddelande:

Med Triton Edge förser ultrasnabba processorer dina B&G Triton- och Nemesis-displayer, B&G Vulcan- eller Zeus-sjökortsplottrar med förbättrade uppsättningar av exakta seglingsdata. Information som också kan nås via webbserver, så att du kan ladda upp dataposter till molnet så att de kan visas, spelas upp och analyseras i appen B&G Companion.

B&G:s seglingsprocessorer har provats, testats och fulländats i några av världens tuffaste och mest intensiva kappseglingar, däribland Ocean Race, Round the Island Race och SailGP och offshore-seglingsevenemang som Boris Hermanns Team Malizia och 11th Hour Racing. Med lanseringen av nya Triton Edge, levererar B&G samma typ av prestanda för kryssare och klubbtävlare.

Förbättrade seglingsdata och ytterligare seglingsspecifika funktioner som avancerade startlinjeberäkningar, avancerade sanna vinddata och autokalibrering, kalibrering och korrigering av båtens hastighet, vindkorrigering för krängning/trimning, förbättrar de seglingsdata som visas för användaren och styr autopiloten. Triton Edge förenklar även annars komplexa kalibreringar genom AutoCal-kalibreringsrutiner.

WiFi- och Ethernet-anslutning ger också användarna fördelen av utökade integrationsalternativ med appen B&G Companion, moduler och givare, medan webbläsarbaserad styrning möjliggör enkel installation och driftsättning, samt förbättrad noggrannhet och kalibrering av seglingsdata.

Viktiga funktioner i B&G Triton Edge:

  • Senaste kraftfulla processorn ger alla grundläggande instrumentberäkningar.
  • Förbättrad funktionsuppsättning för seriösa segelbåtar.
  • Integration av appen B&G Companion – dataregistrering och -granskning Integrerad webbserver ger enkel åtkomst till systemkonfiguration och kontroll.
  • Ethernet-gränssnitt.
  • NMEA2000(R)-nätverk som är kompatibelt med branschstandard.
  • 12/24 V effekt.