13 oktober, 2022

Elegant och rymlig daycruiser från Windy Boats

Det började under arbetsnamnet ”Project Hawk” och slutade som Windy 34 Alizé. Denna nya daycruiser från Windy Boats har allt man kan önska av en riktigt snyggt designad båt med höga prestanda.

Windy 34 Alizé hade världspremiär på Cannes flytande båtmässa i september. Båten är ännu ett resultat av Windys samarbete med den norska superyachtdesignern Espen Øino. Tillsammans har de skapat en vacker och stilenlig båt som storleksmässigt (den är 10,30 m lång) hamnar mellan Windy 32 Grand Zonda och Windy 37 Shamal.

34-fotaren finns med en rad olika motoralternativ, samtlig från Volvo Penta. Redan med en singelmonterad D6-440 kan båten nå kring 40 knop och topphastigheten med största motoriseringen blir i trakten av 50 knop eller mer. Båten är dock inte tänkt för utombordsmotorer, vilket är lite annorlunda idag.

Mycket i layouten och de fina detaljarbetena känns igen från Windy, även från båtar som Espen Øino inte har designat. Han har därmed lyckats ta detta klassiska båtföretags DNA vidare på ett fint sätt.

Båten har en stor och mycket rymlig sittbrunn, som leder ut mot en stor badbrygga. Aktersoffan kan enkelt göras om till solbädd. Det finns gott om sittplatser både för den som vill sitta ordentligt vid färd och runt det stora och fällbara matbordet.

Vindrutan sveper elegant runt hela sittbrunnen och ger bra skydd för alla passagerare. Skrovet har klassisk V-form för att ge goda sjöegenskaper även i grov sjö.

Sovplatserna i de fasta kojerna är fördelade på en rejäl gästkabin, som är placerad på styrbords sida i båtens längd. I fören finns en stor bädd, som kan förses med en extra skiva och därmed bli sovplats för ett par vuxna och ett barn.

Fakta Windy 34 Alizé

Längd:         10,30 m

Bredd:          3,15 m

Motorer:       Twin Volvo Penta D4-320 DPI

Twin Volvo Penta V8-430

Twin Volvo Penta D6-400 DPI

Singel Volvo Penta D6-440 DPI

Twin Volvo Penta D6-440 DPI

Toppfart:      50 knop

Design:        Espen Øino International

Info:              www.windyboats.com