24 oktober, 2022

De tar alla på en resa jorden runt

Under en semester i England satt vännerna Git Hansson och Helena Liewendahl på en gräsmatta i Oxford och önskade att det fanns ett sällskapsspel som var lätt att ta med sig. Det var då idén till frågespelet MIG föddes. 150 000 frågor och över en miljon sålda spel senare är MIG Sveriges mest populära sällskapsspel.

Nu vill spelskaparna ut och resa igen, denna gång tar de spelarna med sig jorden runt.

– Under pandemin längtade vi alla efter att komma ut och resa igen. Det var under denna period av reslust som Git och jag fick idén om 0–100 Jorden Runt, säger Helena Liewendahl.

Frågespelet handlar om resmål, upplevelser, mat, nöje och geografi i Sverige och världen över, med frågor som ”Vilken siffra är man rädd för i Japan eftersom den på japanska låter som ordet tortyr?” och ”London-Heathrow är Europas största flygplats. På vilken plats kommer Istanbul Airport?”. Svaren är alltid ett tal från 0 till 100. Vet man inte svaret, är det bara att chansa – närmast vinner.

– Vi har satt ihop frågor om allt som vi själva gillar med att resa som mat, exotiska resmål, sevärdheter och kultur, säger Git Hansson. Vi tar helt enkelt alla med på en resa jorden runt, utan att de behöva packa resväskan eller stå i kö för nytt pass.

Git Hansson och Helena Liewendahl tar med spelarna på en resa jorden runt i sitt nya 0–100-spel.