24 oktober, 2022

Skicka meddelanden och känn dig trygg – även utanför mobiltäckning

Garmin inReach Messenger är en ny kommunikationsfokuserad enhet med globala tvåvägsmeddelanden, positionsdelning och SOS. Den är framtagen för dig som vill ha ett snabbt och enkelt sätt att nå dina nära och kära då de eller du är utan mobiltäckning. inReach Messenger erbjuder sömlös satellitkommunikation, antingen som en helt fristående enhet eller hopparad med nya Garmin Messenger-appen för smartphones. Med den nya appen kan du skicka tvåvägs- och gruppmeddelanden via Wi-Fi, mobil- och satellituppkoppling.

Messenger-appen kommer med automatik välja mellan Wi-Fi, mobiltäckning eller satellituppkoppling för att säkerställa att varje meddelande skickas i väg och tas emot. Ifall en olycka skulle inträffa kan inReach Messenger och appen inReach Messenger skicka SOS-meddelande till Garmins bemannade internationella nödkontaktcenter (IERCC) som är öppet dygnet runt.

När inReach Messenger är hopparad med din smartphone kan du synkronisera kontaktlistan i din smartphone med appen så att det blir enklare än någonsin att hålla kontakten med dina nära och kära. Via appen kan du skicka meddelanden, posta på sociala medier eller kommunicera med andra äventyrare genom att ansluta via mobil- eller Wi-Fi-anslutning då det finns tillgängligt för att sedan automatiskt gå över till det 100 % globala Iridium satellitnätverket då du inte längre har tillgång till mobiltäckning eller Wi-Fi.

Tack vare en dedikerad SOS-knapp på inReach Messenger kan du snabbt utlösa ett SOS om en olycka skulle inträffa. Då ett SOS är utlöst skickar inReach Messenger ett meddelande till IERCC, ett bemannat professionellt nödkontaktcenter som är öppet dygnet-runt-öppet. IERCC kommunicerar med dig som användare av inReach Messenger och meddelar även tillämplig räddningsorganisation eller andra resurser. IERCC kommer att skicka en bekräftelse om att hjälp är på väg och ge statusuppdateringar gällande insatsen. IERCC kan också kontakta dina nödkontakter och fortsätter att övervaka incidenten till den har blivit löst.

Med Garmins nya funktion “Nödladdning” kan du koppla samman din urladdade smartphone med inReach Messenger för att därmed få tillräckligt med laddning för att kunna skicka anpassade meddelanden till dina kontakter från Garmin Messenger-appen.

Se vad som händer då ett SOS utlöses på en inReach-enhet