14 november, 2022

KGK Motor blir distributör för ZAR mini RIB-båtar med aluminiumskrov

Marknaden för RIB-båtar med aluminiumskrov har ökat kraftigt de senaste åren. KGK Motor är ny distributör för ZAR mini på den svenska marknaden.

ZAR mini är ett relativt ungt företag men de har lång erfarenhet av både tillverkningen och försäljning av RIB-båtar då grundaren har en lång bakgrund hos den italienska RIB-båtstillverkaren ZAR Formenti.

En RIB med aluminiumskrov är betydligt lättare än en motsvarande med glasfiberskrov vilket borgar för bra prestanda och lättdrivna skrov. Aluminium är dessutom mer stryktåligt än glasfiber.

En ZAR mini RIB-båt är både snabb, smidig och lättkörd men också lätt och stabil. KGK Motor satsar initialt på båtar från 8 fot upp till 15 fot. I huvudsak består ZAR mini av två olika serier av båtar. DL-serien som omfattar båtar från 8 fot till 14 fot. DL seriens båtar har som standard inga pulpeter eller jockeysäten utan dessa är öppna båtar där man köra sittandes på en toft eller på durken. Som option finns det en rad olika jockeysäten och pulpetmoduler för att skräddarsy en individuell lösning. Samtliga båtar i DL serien har plan durk i aluminium samt ett låsbart styvutrymme i fören.

Den andra serien heter LUX och omfattar båtar från 12 fot till 15 fot. Dessa har en aktertoft med styrpulpet som standard och lite lyxigare med till exempel durk med teakdesign (EVA floor) och dynor som standard.

ZAR mini säljs i paket med Suzuki utombordare.

– Vi är mycket glada över att nu lansera Zar mini på den svenska marknaden. ZAR mini blir ett bra tillskott i vår produktportfölj då marknaden av mindre RIB-båtar med aluminiumskrov är under tillväxt ZAR mini kommer att säljas i paket tillsammans med Suzuki utombordare, säger Lasse Johansson, affärsenhetschef för den marina delen hos KGK Motor.