14 november, 2022

Bavaria utvecklar sitt koncept i nya C46

Nya Bavaria C46 blir ett tillskott till företagets serie med C-Line segelbåtar till 2023. 46-fotaren är en vidareutveckling baserad på de två tidigare modellerna i serien, C38 och C42.

Enligt Bavaria har C46 flera nyheter jämfört med tidigare modeller. Bland annat är skrovdesignen uppdaterad med sin typiska för och slag i sidorna för att ge bättre seglingsegenskaper och skapa mer utrymme och ökad komfort under däck i salongen såväl som i hytterna.

Liksom tidigare C-Linemodeller skapades Bavaria C46 i samarbete mellan Bavarias utvecklingsteam och Cossutti Yacht Design. Det innebär bland annat en kombination av Bavarias generösa innerutrymmen och goda seglingsprestanda samt större komfort ombord i det 14,86 meter långa och 4,70 meter breda skrovet.

Båten är designad för alla former av segling oavsett om det är avslappnad och säker segling med en liten besättning, enmanssegling eller cruising med en stor besättning som vill kappsegla. Båten har sex valfria vinschpositioner, över 100 kvadratmeter segelyta samt valfri Gennaker och Code 0.

Den som vill njuta av sol och bad kan enkelt ta sig ner i vattnet från den rymliga sittbrunnen, solstolarna på fördäcket eller via den stora badplattformen. Större utrustning förvaras i Bavarias ”B-BOX”.

Kunderna kan välja mellan olika layouter från tre till fem hytter, inklusive en layout med fyra kabiner och fyra badrum eller tre kabiner med en extra separat kabin som kan användas till exempel som förvarings- och verktygsrum eller för sjökläder.

Bavaria C46 börjar testseglas under första halvåret 2023, Fler detaljer presenteras vid boot 2023 i Düsseldorf från 21 till 29 januari.

Fakta Bavaria C46

Längd:                                 14,86 m

Längd skrov:                      13,95 m

Längd v l:                            13,31 m

Bredd:                                 4,70 m

Djup:                                    2,30 m

Segelarea:                          115 m2

Info:                                     www.bavariasverige.se