21 november, 2022

Delta lanserar 48-fotare i kolfiber för inom- eller utombordare

Delta 48 Coupé är en spännande nyhet som får premiär på Allt för sjön 2023. Båten är utvecklad i samarbete med Mannerfelt Design Team.

I monteringen på varvet står det första skrovet till den helt nyutvecklade 48 Coupé från Delta Powerboats. Lanseringen är en stor satsning av det svenskägda varvet som under 2023 även fyller 20 år. Båten är utvecklad i samarbete med Mannerfelt Design Team, den mäter 15 m i totallängd, byggs i kolfiber och kan beställas med antingen inombordare eller utombordare.

Ambitionen i utvecklingsarbetet har varit att skapa en multifunktionell och energieffektiv trekabinsbåt som erbjuder maximal frihet och komfort på vattnet. Resultatet är en ny typ av båt som enkelt anpassar sig till olika användningsområden och växlande väderförhållanden.

Tack vare båtens låga vikt och effektiva skrovdesign krävs relativt låg effekt och likt övriga båtar från Delta väntas nya 48 Coupé att bli ledande bränsleeffektiv i sin storleksklass.

– Kolfiber är ett dyrare material att bygga med, men kostnaden är motiverad när målet är att bygga lätt för att hålla nere bränsleförbrukningen, säger Ted Mannerfelt.

Båtens generösa däcksytor erbjuder inbjudande lounger och solbäddar på både för- och akterdäck jämte en skyddad däckssalong med ostörd sikt runtom, sittplatser för tolv gäster och ett elektriskt soltak som är unikt sett till sin storlek. Under däck känns interiören igen från de större modellerna i märkets kolfiberserie med sofistikerade materialval och en layout som omfattar en väl tilltagen ägarkabin i fören med badrum en-suite samt två midskepps gästkabiner med delat badrum.

Hög teknologisk nivå inklusive ett helintegrerat manövrerings- och navigationssystem och flertalet avancerade tillval såsom hydraulisk badplattform, Seakeeper stabilisator, elverk och AC förhöjer användarupplevelsen och möjliggör för beställare att skapa sin egen 48 utifrån olika kriterier och farvatten.

Delta 48 Coupé premiärvisas på Allt för Sjön 2023 med de första förbokade leveranserna planerade under våren.

Fakta Delta Powerboats 48 Coupé

Längd ö a:                        15,05 m
Längd skrov:                    13,7 m
Bredd:                               3,99 m
Djupgående:                   1,0 m
Torrvikt:                             8 000 kg
Bränsle:                            1 200 liter
Vatten:                              400 liter
Kabiner:                           3
Sovplatser:                       6
Marschfart:                       30 knop (2xD6)
Maxfart:                            45 knop (2xD6)

Motoralternativ vid introduktion:
Inombordare 2xVolvo Penta D6-440
Utombordare 2xMercury Verado V12-600

Info:                                   www.deltapowerboats.se

 

Bildtext: Delta 48 Coupé får premiär på Allt för sjön 2023.