25 november, 2022

Katamaraner på väg till Karibien i Atlantic Rally For Cruisers

Resebolaget More Sailing är nu på väg med flera båtar till Karibien. Företaget arrangerar seglingsresor i Kroatien, Italien, Grekland, Sverige, Seychellerna, Karibien samt långseglingar genom Medelhavet och över Atlanten.

– Vi har professionell besättning ombord, god mat och vi kan alla guldkorn på våra destinationer, säger Gustav de Vries som är projektledare för More Sailings Projekt Medelhavet och Segla Över Atlanten.

– I år kommer vi att ha två nya Excess 15 som är snabbseglande 50 fots katamaraner. Vi seglar iväg över Atlanten efter att ha varit i Las Palmas mellan 8 och 20 november.

 

More Sailing har genomfört Atlantöverfarter sedan 2013 med en rad olika båtar. Sedan trenden gick mot att hyra katamaraner i Karibien så har företaget följt efter och kör nu även katamaraner över Atlanten. De seglar Beneteaus nya märke Excess (Excess 15). Det är som en snabbseglande Lagoon, men den väger mindre och har större segelyta, vilket ger mer fart.

– Efter två veckor i Las Palmas av förberedelser för båt och besättning så har båtarna kastat loss med ARC, Atlantic Rally For Cruisers. Vi seglar två av cirka 150 båtar och beräknar att ta oss över på 16–18 dagar beroende på vindar. Båtarna kommer sedan att stanna i Karibien för att genomföra en chartersäsong innan de seglas tillbaka till Kroatien där vår huvudbas är, säger Gustav de Vries.

Info: https://www.worldcruising.com/arc/event.aspx

Info: www.moresailing.se