25 november, 2022

Buster S med dubbla konsoler – fjärde versionen av den populära aluminiumbåten

Buster S är en storfavorit bland mindre aluminiumbåtar, och inför båtsäsongen 2023 lanseras den fjärde versionen av modellen. Den nya Buster S2 är gjord för fyra personer och är utrustad med dubbla konsoler med en solid dörr emellan.

Pressmeddelande:

– Den här nya versionen har varit särskilt efterfrågad av personer som använder sin Buster S för lite längre turer. De dubbla konsolerna och dörren i mitten förbättrar komforten och skyddar aktersätet från regn och vattenstänk, vilket gör längre turer ännu mer njutbara, säger Buster Boats marknadschef Johan Finnberg.

Tack vare det noggrant utformade skrovet är Buster S2 stabil och ändå smidig, den är enkel att manövrera och kommer snabbt upp i fart. Det finns gott om utrymme för två vuxna personer bakom de skyddande konsolerna och då får också ett barn plats att sitta emellan dem.

Vindrutan är inramad av ett räcke i rostfritt stål, vilket går utmärkt att hålla sig i när man står upp och styr eller rör sig runt i båten. Det går också att fästa utvalda tillbehör på räcket.

Som för alla Buster-modeller har extra tid lagts på att göra båten säker och lättillgänglig, de flesta personskador uppstår när man tar sig ombord på eller kliver av båten. Buster S2 är enkel att gå ombord på tack vare det breda insteget i fören och plattformarna i aktern. Alla insteg är täckta med halkfri, mönstrad aluminium och durken är tillverkad av hållbar, vattentät och motståndskraftig komposit som ger en solid känsla.

Det finns gott om stuvutrymme under sätet i fören, och ytterligare förvaringsutrymme finns i det låsbara aktersätet. Passagerarkonsolen har ett handskfack som är perfekt att använda för förvaring av mindre saker som till exempel telefoner eller plånböcker.

De tre andra Buster S-versionerna utgörs av en traditionell öppen variant som körs med rorkult från aktersätet, Buster S1 som har en sidoställd enkelkonsol och Scc-versionen som har en centerkonsol. Den helt öppna Buster S passar perfekt för personer som har en sommarstuga vid vattnet eller är fiskeentusiaster och som vill ha en enkel, säker och för sin storlek, rymlig båt.

Buster S kan också utrustas med ett sportfiskepaket, vilket inkluderar ett fiskedäck och ett bogmotorfäste, som gör båten riktigt praktisk för fiskare.

Versionerna med sidokonsol och centerkonsol ger föraren skydd samtidigt som de har gott om däckutrymme för till exempel transport eller fiske. Den nya versionen, Buster S2, ger både förare och passagerare det bästa skyddet mot vind och vatten, men har fortfarande ett stort, öppet däck framför konsolerna.

Den första Buster S introducerades redan för 26 år sedan i mitten av 90-talet, modellserien gjordes sedan om 2017 för att bli självlänsande. Detta gör det betydligt enklare att lämna båten vid sin förtöjning när den inte används.

Alla fyra versionerna av Buster S bygger på samma 4,43 m långa och 1,82 m breda skrov. Bredden på skrovet har utnyttjats till max interiört, vilket ger mycket funktionellt utrymme. Båtens lastkapacitet är inte mindre än 430 kilo, så även en tyngre last kan bäras utan att det påverkar prestandan eller säkerheten.

Skrovet på Buster S2 väger 275 kg. Totalvikten med motor och propeller är 373 kg. Den låga vikten gör båten enkel att dra på släpvagn och att hantera vid kajen eller stranden, av hela familjen. Den robusta aluminiumskonstruktionen bidrar också till att båten hanteras med lätthet.

Buster S2 är optimerad för att drivas av den ekonomiska utombordaren, Yamaha F30 BETL med elektronisk flerpunktsinsprutning. PrimeStart-systemet gör motorn enkel att starta, och Power Trim & Tilt-systemet med sitt breda intervall för triminställningarna gör den enkel att använda. Motorn har också Shallow Water Drive för körning inomskärs och nära kusten. En särskilt användbar funktion för fiskeentusiaster är variabelt trollingvarvtal som gör det enkelt att manövrera båten vid låg fart.

Som tillval till Buster S2 finns ett akterkapell som är enkelt att fälla upp och ner. Om den aktre kapellduken lämnas öppen kan främre delen av kapelltaket också användas som regn eller solskydd.

Standardutrustningen inkluderar sido- och akterräcken, en automatisk länspump och ett eluttag. Som ytterligare tillval utöver akterkapellet, finns dynset, bogräcke, bogmotorfäste och ett fiskedäck med en fiskestol. Fören kan också utrustas med en förvaringsbox som också fungerar som ett bekvämt säte.

Busters modellprogram består av 24 aluminiumbåtar, den minsta är Buster Mini med en längd på under 4 m och en vikt på mindre än 100 kg. Den största båtmodellen är den lyxiga Buster Phantom Cabin, som är nästan 10 m lång och klassad för 12 personer. Alla båtar har en aluminiumkonstruktion.

Buster S2 2023

Personer:                    4

Max lastvikt:                430 kg

Längd:                         4,43 m

Bredd:                          1,82 m

Djup:                            0,2 m

Vikt (utan motor):       275 kg

Motor:                          Yamaha F30 BETL

Maxhastighet:             24 knop

Förbrukning:               15–23 knop: ungefär 0,4 liter/M

Vindrutan i Buster S2 är inramad av ett räcke i rostfritt stål, vilket går utmärkt att hålla sig i när man står upp och styr eller rör sig runt i båten. Det går också att fästa utvalda tillbehör på räcket.

Tack vare det noggrant utformade skrovet är Buster S2 stabil och ändå smidig, den är enkel att manövrera och kommer snabbt upp i fart. Det finns gott om utrymme för två vuxna personer bakom de skyddande konsolerna, och då får också ett barn plats att sitta emellan dem.

Buster S2:s Standardutrustningen inkluderar sido- och akterräcken, en automatisk länspump och ett eluttag. Som ytterligare tillval utöver akterkapellet, finns dynset, bogräcke, bogmotorfäste och ett fiskedäck med en fiskestol. Fören kan också utrustas med en förvaringsbox som också fungerar som ett bekvämt säte.

Alla fyra versionerna av Buster S bygger på samma 4,43 meter långa och 1,82 meter breda skrov. Bredden på skrovet har utnyttjats till max interiört, vilket ger mycket funktionellt utrymme. Båtens lastkapacitet är inte mindre än 430 kilo, så även en tyngre last kan bäras utan att det påverkar prestandan eller säkerheten.