14 december, 2022

Invictus TT420 får världspremiär på Boot Düsseldorf 2023

Invictus Yacht har världspremiär för en helt ny modell på båtmässan i Düsseldorf 21–29 januari. Nya TT420 kompletterar en av det italienska varvets mest framgångsrika modellserier och är designad av italienaren Christian Grande.

Den nya modellen som kompletterar en av Invictus Yachts mest framgångsrika serier heter TT420, och den förbereder sig för att göra världsdebut vid den kommande Boot 2023 i Düsseldorf (21-29 januari).

Linjerna i denna nya 42-fotare är typiska för Invictus, som kombinerar stil och prestanda. Profilen på Invictus TT420 liknar storasyster TT460, som vann Design Innovation Award 2020. Bland kännetecknen märks en stor vindruta som smälter sömlöst in i en överbyggnad av kolfiber och därefter fortsätter med ett skyddande tak akterut.

Däcket har rejäla gångbord längs sidorna, skyddade av höga fribord. I fören finns en stor solbädd och även akterut finns en väl tilltagen yta för solbadare i anslutning till den stora badplattformen. Midskepps finns en rymlig dinette med fällbara bord. Hela ytan kan omvandlas till ett stort utrymme för avkoppling. Sidorna kan (tillval) utrustas med två hopfällbara sidoterrasser, vilket ökar boytan ombord och ger en känsla av öppenhet.

Den aktre badplattformen är teakbelagd, liksom hela däcket. Det finns även som tillval möjligheten att utrusta badbryggan med en hydraulisk lift för att underlätta ombordstigning och hantering av en tender på upp till 2,10 m.

Motoriseringen är två stycken Volvo Penta D6-motorer à 440 hk.

Boutrymmena är fördelade enligt en öppen planlösning. Här finns U-formade roterande soffor, som kan förvandlas till en dubbelsäng. Akterut finns en hytt med separata sängar. Tack vare de höga friborden har båten bra ståhöjd och ett stort badrum med separat dusch.

Den TT420, som presenteras i Düsseldorf, lackas i varvets identifieringsfärg, ”Personal White”. Nya TT420, liksom systermodellen TT460, kommer senare att finnas tillgänglig i den nya specialfärgen ”Vogue White”.

Fakta Invictus TT420

Längd:         12,3 m

Bredd:          4,15 m

Personer:    14

Motorer:       Volvo Penta 2xD4 eller 2xD6

Design:        Christian Grande

Info: https://www.invictusyacht.com/