13 december, 2022

Nimbus utökar motorerbjudande med dieselutombordare från OXE Marine

Nimbus Group AB och Oxe Marine AB har tecknat ett avtal om motorleveranser som innebär att Nimbus Groups kunder även kommer att kunna välja att utrusta sina båtar med Oxe Marines dieseldrivna utombordare.

Pressmeddelande:

Det svenska bolaget Oxe Marine är ett av de första inom den marina motorindustrin som har utvecklat en utombordare med ett kraftöverföringssystem som är starkt nog att klara dieseldriftens högre vridmoment. Eftersom dieselmotorer även kan köras på HVO100 förnyelsebar biodiesel erbjuder de kunderna en möjlighet att minska sina utsläpp av klimatpåverkande koldioxid.

– För Nimbus Group är det avgörande att vi kan erbjuda våra kunder ett brett utbud av såväl olika båtar som olika motorer. Vi är glada över samarbetet med Oxe Marine eftersom det innebär att vi breddar vårt utbud och ger kunderna möjlighet att även välja dieseldrivna utombordare, säger Jan-Erik Lindström, vd för Nimbus Group.

På Nimbus Group pågår ett omfattande arbete för att kunna erbjuda bolagets kunder mer hållbara motorlösningar. Förutom att bolaget har tagit fram helelektriska Nimbus 305e och Bella Zero kan samtliga dieseldrivna inombordsmotorer som kunderna kan välja på redan idag köras på biodiesel av typen HVO100.

De dieseldrivna utombordarna från Oxe Marine finns i fyra effektklasser. De kommer inledningsvis att erbjudas tillsammans med båtar av varumärket Nimbus.