22 december, 2022

20 000 kr till hela Båtlivets Unga hjälte

Det är dags att söka stipendiet ”Båtlivets Unga Hjälte 2023”. Hela båtlivet står bakom den här fina utmärkelsen; Svenska Båtunionen, Svenska Seglarförbundet och Svenska Kryssarklubben.

Priset delas ut av tidningen Båtliv i samarbete med International Färg AB på båtmässan Allt för sjön i Stockholm.

Det här är en bra chans att nominera en ung person som du känner som har gjort något alldeles extra bra för båtlivet. Det kan vara en klubbkompis eller någon i båtklubben. Du kan även föreslå dig själv.

Nominera din favorit och glöm inte att skicka med en bra motivering.

Priset är på 20 000 kr. Sista ansökningsdag är 1 februari 2023.

Utmärkelsen Båtlivets Unga Hjälte går till en ungdom eller en grupp ungdomar som gjort något utöver det vanliga i båtlivssammanhang. De kan ha startat en verksamhet för barn i sin klubb, räddat någon i nöd eller på annat sätt visat handlingskraft och civilkurage i båtlivet. Priset delas ut till en hjälte i båtlivet som är max 30 år gammal. Vinnaren utses av en jury.

Förra årets vinnare av stipendiet Båtlivets ”Unga Hjältar” var Ida Gabrielsson. Stipendiet delas ut av International Färg AB och har i år ökat till 20 000 kr.

Unga Hjältar delas ut av Båtliv och International Färg AB i samarbete med Svenska Kryssarklubben och Svenska Seglarförbundet