22 december, 2022

Res till båtmässan i Helsingfors med Båtliv och Viking Line 13 februari

Nu har du chansen att återigen följa med Båtliv på en rolig VIP-resa till Helsingfors båtmässa! Du kryssar från Stockholm med M/S Gabriella på eftermiddagen och på vägen över till Helsingfors lyssnar vi på ett intressant föredrag med Roger Alm, som är ordförande i Näsbyvikens Båtsällskap. Därefter äter vi gemensam middag och njuter av underhållningen ombord.

Båtmässan på Helsingfors Mässcentrum erbjuder i 2023 ett digert program för båtfolk, fiskare och vattenentusiaster. Vene 23 Båt är det största båtevenemanget i Nordeuropa och arrangeras igen 10–19 februari efter tre års uppehåll.

– Så gott som alla betydande aktörer inom olika områden har redan anmält sig till båtmässan. I februari kommer vi att presentera ett brett utbud av nya båtar, tillbehör och utrustning samt produkter relaterade till fiske och vattenhobbyer. Båtmässan har varit mycket efterlängtad. Båtmässan är ett evenemang som besökarna engagerar sig i och vill besöka. Möten människor emellan behövs och vi är redo för dem, säger försäljningschef Tomi Frick på Helsingfors Mässcentrum.

På Vene 23 Båt presenteras årets nya motorbåtar, utflyktsmål och vad man ska tänka på när man väljer båt. Experter ger råd åt båtfolk i olika frågor av intresse. Det finns en mängd information kring segling och båtliv i Finland med bland annat reseberättelser och information om olika båtevenemang. På mässans båtvarv (Venemestarin Telakka) renoveras båtar, där besökarna kan följa hur hantverkarna i båtbranschen arbetar och man kan även fråga experterna om råd.

Även denna gång spelar fisket en stark roll på mässan. På Aalto-området finns en programpool med fiskeriuppvisningar och -tävlingar samt paddelsurfing på SUP-bräda och testning av vattensportutrustning. Fisket har också en egen programscen.

Vene 23 Båt-mässan är öppen 10–19 februari. Öppettiderna är fredag 10.2. kl. 11-19, lördag-söndag 11.–12.2. kl. 10-18, måndag-fredag 13.–17.2. kl. 11-19 och lördag-söndag 18.–19.2. kl. 10-18. Biljetter till mässan kan köpas förmånligt i förväg: http://shop.messukeskus.com

Info om resan: https://www.vikingline.se/hitta-resa/kryssningar/temakryssningar/helsingfors-batmassa-med-batliv/?utm_campaign=cmp_2974108&utm_source=getanewsletter&utm_medium=email

Helsingfors båtmässa 2019.
Roger Alm, ordförande i Näsbyvikens Båtsällskap.