5 januari, 2023

Mercury Marine utökar med ny elektriska utombordare för mindre båtar

Mercury Marine utökar sitt utbud av elektriska utombordare med den nya modellen Avator 7.5e. Med bättre användarvänlighet, nya anslutningsmöjligheter och smart batteriteknik ska den här motorserien ge fler möjligheten att använda eldrift.

Flera företag inom båtbranschen är representerade på Consumer Electronics Show 2023 i Las Vegas i USA. Mercury Marine har valt att förlägga världspremiären för sin nya Mercury Avator 7.5e på mässan.

Avator är Mercurys nästa steg inom marin utveckling. 7.5e-modellen är den första i en serie av elektriska utombordare som släpps under 2023, när Mercury säger att de ska bli ledande inom elektrifierad framdrivning av båtar. Mercury planerar också att visa koncept för sina Avator 20e och 35e utombordare, som ska finnas på marknaden senare under 2023.

Avator 7.5e-utombordaren genererar 750 W vid kardanaxeln och producerar liknande hastighet och acceleration som en Mercury 3,5 hk bensindriven fyrtaktsutombordare. Motorn erbjuds med rorkult eller fjärrstyrning och passar bra för att driva många små båtar, inklusive jollar, gummibåtar och kajaker.

– Avator 7.5e är mycket mer än bara en utombordare, säger Tim Reid, Mercury Marines vice vd för produktutveckling och teknik.

– Vi skapade ett helt framdrivningssystem, helt integrerat med avancerade kontroller, rekvisita och digitala mätare samt en helt ny mobilapp. Vi är övertygade om att Avator 7.5e utombordare kommer att ge en överlägsen båtupplevelse för båtägare som är intresserade av att mindre båtar med elektrisk framdrivning.

Avator 7.5e elektriska utombordare har utbytbara batterier, ett snabbkopplingssystem och intuitiva kontroller som gör installation och drift enkel. En färgskärm ger besked om batterinivå och räckvidd.

Med effektiv design och ett avancerat litiumjonbatterisystem är Avator 7.5e elektriska utombordare konstruerad för att optimera räckvidden. Litiumjonbatteriet på 1 kWh har utvecklats i samarbete med batteriexperter på Mastervolt och konstruerats exklusivt för marin användning. Det är en säker, pålitlig 48V-strömkälla som är falltestad och IP67-klassad för vattenbeständighet.

Smarta laddare övervakar spänning och ström för att leverera en säker, effektiv laddning och den kan även stängas av för att skydda batteriet om det uppstår problem. En intelligent digital display ger kontinuerligt besked om strömstatus och beräknade körtid.

Elmotorn genererar typiskt högt vridmoment från låga varv, maximerar batterilivslängden och räckvidden samtidigt som den bidrar till snabbare acceleration och effektivare totalprestanda än liknande konkurrerande produkter.

Avator-programmet fortsätter Mercurys engagemang över alla produktlinjer för att omdefiniera marin framdrivning på ett sätt som ger en positiv inverkan på miljön, utan avgaser eller direkta utsläpp. Varje elektrisk utombordare är också tillverkad med många komponenter som är återvinningsbara eller återanvändbara.

Avator 7.5e elektriska utombordare är det första framdrivningssystemet från Mercury som är kompatibelt med den helt nya Mercury Marine-appen, tillgänglig för iOS- och Android-enheter.

Info: https://www.mercurymarine.com/sv/se/