3 januari, 2023

Nästa generation av Ultimate Fishing System från Lowrance

Lowrance, som är världsledande inom elektronik för sportfiske sedan 1957, har lanserat nästa generations elektronik för sportfiske den här veckan. Nya HDS PRO plotter/ekolod, det mest högupplösta live-ekolodet ActiveTarget 2 och Active Imaging HD med ultrahög upplösning. Nyheterna ger sportfiskare ett komplett paket med den senaste ekolodstekniken för att hitta och fånga mer fisk.

Pressmeddelande:

HDS PRO utgör hjärtat i Ultimate Fishing System med fullständiga nätverksfunktioner och ger kontroll från för till akter i båten vilket omfattar trollingmotorer, autopiloter, utombordsmotorer, radar, kommunikation samt anslutning och kontroll av Power-Pole grundvattensankare.

Nya HDS PRO introducerar nya sjökortslager för ActiveTarget scoutläge och Ghost 360. I tillägg återintroduceras 10-tumsskärmen med HDS PRO, en favorit bland sportfiskare med ny formfaktor och ett nytt bildförhållande, vilket ger en bättre skärm i ett nytt paket.

ActiveTarget 2 är den senaste uppdateringen av det prisbelönta ActiveTarget Live-ekolodet som presenterades 2020 och blev snabbt en favorit hos världens bästa sportfiskare och proffs inom Major League Fishing. Active Target 2 ger högupplösta vyer av fiskens rörelser och strukturer vilket gör det möjligt för sportfiskare att i realtid snabbt se om betet och teknikerna fungerar vilket ger dem möjlighet att göra justeringar för att få fisken att hugga. Det ger en jämnare och mer stabil bild över hela området så att du får en fullständig live-bild i framåt-, nedåt- och scout-vyerna. Dessutom kan du med HDS PRO använda två system samtidigt, vilket ger ännu fler vyer samtidigt med 180-vy, Scout Wide-vy och framåt- och scoutvy med delad bild.

Active Imaging HD kompletterar produktsviten med de skarpaste bilderna av fisk och struktur från Lowrance CHIRP-ekolod, Sidescan och DownScan Imaging. Utöver den redan populära DownScan Fish Reveal-vyn finns dessutom nu en ny FishReveal Sidescan-vy tillgänglig med en ny S3100-ekolodsmodul, så att sportfiskare enkelt kan se fisk vid sidorna av och under båten.

HDS PRO ger fullständig kontroll från för till akter på en SolarMAX HD-pekskärm, som ger mycket fina ekolodsbilder av fisk och strukturer från Active Imaging HD och ActiveTarget 2 Live-ekolodsteknik, tillsammans med otrolig detaljerad sjökortsinformation som är enkel att se från alla vinklar, i direkt solljus och med polariserande glasögon – något som verkligen gör skillnad på vattnet.

För sportfiskare är kraftfulla, intuitiva sjökort nyckeln till alla fiskesystem. HDS PRO levereras med förinstallerad baskarta och möjlighet att uppgradera till antingen C-MAP DISCOVER eller REVEAL. C-MAP-sjökort ger bra rutter, social map-lager och även realtidskartor med kraftfulla Genesis Live. Dessutom ger det nya sjökortslagret sportfiskare en helt ny vy med ActiveTarget-scoutläget eller Ghost 360-lägen direkt som ett lager på sjökortsbilden. HDS PRO är även kompatibelt med Navionics och andra sjökortsleverantörer.

HDS PRO finns i 9 tum, helt nya skärmstorleken 10 tum, samt i skärmstorlekarna 12 och 16 tum med ett rekommenderat pris från 25 029 kr.

Info: www.navico.com