9 januari, 2023

Uthyrningsföretag designar sin drömbåt

Båtuthyrningsföretaget Våg tar fram en egen båtmodell för att ge användarna en mer unik upplevelse. Våg upplevde att det inte fanns en båt på marknaden som uppfyllde de krav och önskemål som både de, kunderna samt franschisetagare uttryckt en önskan kring.

Den nya båten heter E480 och tas fram i ett samarbete med Kimple boats, som ska bygga båten, och dess svenska distributör Midmarine AB. Motorn är en 50 hk Tohatsu.

Våg, som också går under namnet Take a wave, grundades av Johannes Jacobsson 2020 då han såg en lucka och potential i marknaden för båthuthyrning. En användare av Våg behöver inte boka upp sig dyra månadsavgifter och prenumerationer. Användarna använder båtarna ”on demand”.

Förutom en mer effektiv och miljövänlig motor finns även flera smarta funktioner som kylfack där man få en härlig picknickkorg levererad, centrallås för alla förvaringsfack, stora ytor att sola, fiska eller umgås på.

Den nya Vågbåten kommer att levereras från våren 2023. I första leveransen kommer 50 båtar, därefter levereras cirka 100 per år de kommande åren. Modellen E480 kommer dessutom att vara tillgänglig för försäljning från och med 2023.

– Det har varit väldigt spännande att få vara med och ta fram den båtmodell som fyller Vågs behov. De är aktiva på en marknad där det finns en stor lucka idag. Vi är väldigt glada över att de valt oss som leverantör, säger Peter Blomqvist, Midmarine AB.

Fakta VÅG E480

Längd:         4,80 m

Vikt:              386 kg (utan motor)

Motor:          max 60 hk

Bränsle:       65 liter fast tank

Skrov:          aluminium

Info:              www.takeawave.se