20 januari, 2023

Dags för världens största inomhus båtmässa – 1 500 utställare från 68 länder i 16 mässhallar

Äntligen är det dags för de stora, internationella båtmässorna igen. Först i raden är som alltid Boot Düsseldorf, världens största inomhus båtmässa. I år med över 1 500 utställare fördelade på 16 mässhallar.

Boot Düsseldorf 2023 är öppet 21 till 29 januari. Det blir nio dagars mässa med en uppsjö av nya båtar, nya tillbehör, nya tjänster och action för alla besökarna. Düsseldorf är välkänt för alla sina aktiviteter för att locka båtintresserade som även gillar surfing, kanoter och mycket mera.

Men det blir inte bara stora båtar och lyxiga yachter på denna enorma mässa. I år är det ett starkt fokus på miljön på Boot Düsseldorf. I hållbarhetsforumet “Blue Innovation Dock” diskuteras och presenteras båtlivets miljö ur en mängd olika aspekter. På detta forum medverkar kunniga personer från många delar av världen, inte minst Svenska Båtunionen som representeras av verksamhetschefen Peter Karlsson.

PÅ mässgolvet finns i år över 1 500 utställare i 16 mässhallar på en yta av 31 fotbollsplaner eller översatt till kvadratmeter: 220 000. I montrarna finns företag från 68 länder.

Det erbjuds nio praktiska aktiviteter och temavärldar för sportentusiaster och alla som gillar att vara på sjön. Man kan själv lägga handen på rorkulten i någon av alla båtar, sätta sig ombord, dyka i bassäng, paddla på någon av kanalerna inomhus eller helt enkelt lyssna på spännande reportage och föredrag.

Eftersom det här är den 54:e upplagan av Boot Düsseldorf finns det gott om erfarenhet. Redan på 1970- och 1980-talen fanns det många forum inom ämnet havsforskning. Dykpionjären Jacques-Yves Cousteau – ”Förutsättningen för kunskap är nyfikenhet” – valde Boot Düsseldorf som sin presentationsplattform och lanserade här skyddet av haven som dykarnas uttalade mål.

I år 2023 är det ”Blue Innovation Dock” i Hall 10 som kommer att ge nya impulser och idéer för miljöarbetet inom EU med exempel på omfattande miljöåtgärder under mässans nio dagar. Även på avdelningen “Älska ditt hav” i Hall 14 visas liknande initiativ. På mässan presenteras nya upptäckter inom havsforskningen, ett mikroplastlabb och ett alglabb där även besökarna kan utforska innehållet. Det delas även ut ett pris – “Ocean tribute Award” – på Boot. Tidigare vinnare inkluderar Boris Herrmann med hans Malizia-team. Det är Boot Düsseldorf tillsammans med Monacos Prince Albert II Foundation och German Ocean Foundation som har skapat ett internationellt högt ansett och välkänt pris. I år kommer “Ocean tribute Award” att delas ut live inför publik 23 januari.

Info och biljetter på www.boot.com