23 januari, 2023

Targa höjer komfortnivån i ny 41-fotare

Targa 41 är den senaste modellen från den finländska båttillverkaren Botnia Marin. Den nya 41-fotaren får inga dramatiska förändringar i designen, men komforten ombord höjs rejält med hjälp av smarta finjusteringar. De första båtarna ska vara leveransklara i augusti.

En Targa känns igen direkt på sin design. Båtarna har förstklassig kvalitet i kombination med tillförlitlighet, vilket har skapat ryktet om att båtarna är bland de mest sjövärdiga som finns på marknaden.

– Vi har länge varit framgångsrika inom 37–46-fots båtsegmentet. Targa 41 är en betydande nyhet för oss i denna kategori, säger Robert Carpelan på Botnia Marin.

– Targa 41 kan till en hög grad anpassas till kundens behov i form av utrustning, funktionalitet och materialval. Båtens egenskaper bygger på förbättrad komfort och intelligent design. Nytänkandet syns i de genomtänkta förändringarna av planlösningen som har kunnat ge mer utrymme till interiören med till exempel fönstret i akterkabinen som ger ljus och användarvänlighet. De bredare skjutdörrarna mot akter- och sidodäcken ökar komforten samt förbättrar användarupplevelsen överlag.

Skrovet på Targa 41 har optimerats genom att använda ledande hydrodynamiska simuleringsverktyg. Maskinrummet har planerats med tanke på att minska ljudnivån, särskilt i akterkabinen.

Targas handgjorda och noggrant byggda båtar har genom åren fått en växande och engagerad kundbas. För att göra produkten ännu mer personlig erbjuder företaget nya anpassningsmöjligheter, vilket till exempel inkluderar olika interiörteman, skrovfärger och exteriörmöbler.

– Med tilläggsutrustning och individuella val garanteras att olika användningsbehov och personliga val kan uppfyllas. Vi är säkra på att det klassiska Targa-utseendet och funktionerna i kombination med en skonsam modernisering kommer att tilltala en bred publik, säger Robert Carpelan.

Fakta Targa 41

Längd:                                            13,75 m

Bredd:                                             4,0 m

Djup:                                               1,1 m

Vikt:                                                 10 000 kg

Bränsle:                                          1 500 liter

Vatten:                                            350 liter

Hålltank:                                         120 liter

Motorer:                                          2 X Volvo Penta D6-400 597 KW / 800 HP

2 × D6-440 648 KW / 880 HP

2 × IPS600 648 KW / 880 HP

2 × IPS650 706 KW / 960 HP

Toppfart (800–960 hk):                37–42 knop

Marschfart (800–960 hk):            32–35 knop

Info:                                                 www.targa.fi