22 januari, 2023

Fräckare stil i BRABUS Shadow 900 Stealth Green Signature Edition

På Boot Düsseldorf var det världspremiär för ännu en kompromisslös båt från BRABUS Marine. Den helt nya BRABUS Shadow 900 Stealth Green Signature Edition visar att detta samarbete mellan Axopar Boats och BRABUS fortfarande vågar ta ut svängarna ordentligt.

Den framgångsrika båttillverkaren säger själv att de ”fortsätter att omdefiniera lyxiga dagtursbåtar med sin senaste designutveckling”, BRABUS Shadow 900 Stealth Green Signature Edition. Ingen kan säga emot att denna båt har omisskännlig stil med mycket höga prestanda för ett modernt båtliv. Båtens stil utstrålar det som BRABUS vill tillföra: design, unik lyx och individualitet.

Direkt utmärkande är den distinkta lackeringen i specialfärgen BRABUS “Stealth Green” med matchande grafik. Båten har också ett brett utbud av kolfiberdelar med matchande detaljer i mattsvart. Även klädseln sticker ut med färgen BRABUS ”Sunrise”. Kort sagt, det här är ingen båt för den som vill gå obemärkt förbi.

Redan den första modellen från BRABUS Marine hade en mycket påkostad lackering. Samma gäller för hela Shadow 900-serien och det märks i allt från färgschemat till detaljerna. En nyhet är att för första gången kommer instrumentpanelen, LED-taklampan (tillval) och det utökade kolfiberpaketet i en exklusiv matt svart kolfiber.

Samtidigt med avtäckningen av Stealth Green Signature Edition lanserade båttillverkaren även Panerai Submersible S BRABUS Verde Militare Edition. Det är en helt ny, mycket exklusiv dykklocka och den senaste produkten från samarbetet mellan experten italienska urmakaren Panerai och BRABUS. Panerai Submersible S BRABUS Verde Militare Edition är gjord för att perfekt matcha båtens design och funktionalitet.

Stealth Green Signature Edition är byggd för mycket snabb acceleration. Motorerna är dubbla Mercury Marine 450R 4,6-liters V8 fyrtakts racingmotorer, som ger en kombinerad effekt på 900 hk. Det betyder att båten kan nå 60+ knop med lätthet.

BRABUS Shadow 900 Stealth Green Signature Edition

Bland detaljerna märks också nyheter som fingertoppskontroller, bakgrundsbelysta strömbrytare, pekskärmsteknik samt en multifunktionell ratt. Dessutom har instrumentbrädan en Simrad HD dual touch ”Glass Helm Information Display” för maximal detaljinformation. Den har också ett uppdaterat BRABUS-användargränssnitt, inklusive en digital version av Panerai-klockan, G-shock-övervakning, navigeringskontroller, motorstyrning, underhållning och olika funktioner för att stödja föraren. Ett utökat navigationspaket ger ett ännu större utbud av funktioner, inklusive ytterligare två 9” skärmar, inbyggd anslutning och 4G mobil WiFi-router, VHF-enhet med AIS-mottagare, Halo20+ radar och 5” pekskärm med digital ljusomkoppling för främre loungen..

Fakta BRABUS Shadow 900 Stealth Green Signature Edition

Längd:                                 11,73 m

Bredd:                                 3,35 m

Djup:                                    0,85 m

Vikt:                                     4 100 kg

Motorer:                              2×450 hk

Toppfart:                             60+ knop

Personer:                            10

Kojplatser:                          2

Skrov:                                  20 grader V, två steg

Info:                                     www.brabus.com