24 januari, 2023

Träffa Svenska Båtunionen på Båtmässan i Göteborg!

Svenska Båtunionen är på plats i monter B00:21 under hela Båtmässan i Göteborg och framför allt lördagen 4 februari. Då är Svenska Båtunionen och Båtliv värdar för scenprogrammet.

Kl. 14.00 på lördagen 4 februari presenteras Årets Båtklubb på stora scenen. Det traditionsenliga priset med tillhörande prisbord och en vacker skylt i ädelträ och komposit, tillverkad av båtbyggaren Thore Berntsson, överlämnas till den vinnande klubben.

Under hela mässan finns representanter från Svenska Båtunionens styrelse och olika kommittéer på plats i SBU:s monter för att svara på frågor och berätta om Svenska Båtunionens verksamhet.

Teman i Svenska Båtunionens monter:

  • Lördag–söndag: Sjösäkerhetskommittén: Kontrollera din båt för ökad säkerhet och trivsel.
  • Måndag: Juridiska Kommittén: Styrelsens ansvar och demokratin i båtklubben.
  • Tisdag–onsdag: Miljökommittén/båtmiljö.se: Allemansrätten och hållbart båtliv.
  • Torsdag–fredag: Båtlivs redaktionskommitté: Tipsa redaktionen inför båtsäsongen 2023.
  • Lördag–söndag: Ungdomskommittén: Så startar ni ungdomsverksamhet i båtklubben.

Miljödagen Båtmässan

I samarbete med Passion for IRL AB erbjuder Svenska Båtunionen dig som arbetar som funktionär i båtförbund eller båtklubb att delta i ett intressant förmiddagsseminarium på Båtmässan stora scen om Framtidens Fritidsbåtshamn:

Seminariet genomförs 8 februari kl. 08.30–12.00 (innan mässan öppnar) och behandlar ämnet ”Framtidens fritidsbåtshamn”. Detta med hjälp av bland andra Madeleine Johansson från Business Region Gothenburg, Johanna Gipperth från Havsmiljöinstitutet och Peter Karlsson från Svenska Båtunionen. Programmet börjar med en enklare frukost och kommer innehålla flera möjligheter till att mingla med talare och deltagare. Givetvis ingår möjligheten att besöka Båtmässan samma eftermiddag. Kostnad inkl frukost, fikapaus och mässbesök är 295 kr/person plus moms.

Bakgrund till Seminariet:

Ett projekt för att undersöka förutsättningarna för att skapa 400 laddpunkter för elbåtar från Göteborg via Oslo till Kristiansand i Norge har beviljats EU-medel. Projektet som ska pågå till årsslutet 2025 handlar inte bara om laddpunkter för elbåtar utan också om omställning genom elektrifiering, smart teknologi och hållbara affärsmodeller.

Framtidens fritidsbåtshamnar handlar inte bara om laddpunkter. Nya sätt att göra drivmedel tillgängligt och miljömärkning av fritidsbåtshamnar samt hur miljöarbetet kan bedrivas i framtiden finns också på agendan.

Vill du veta mer eller redan nu säkra en plats, skicka ett mejl till bengt.wallin@passionforirl.se

 

Bildtext: Årets Båtklubb 2022 får sitt pris på Båtmässan i Göteborg. På bilden en av de tidigare vinnarna, Karlstads Segelsällskap.


Laddare för elbåtar är ett av ämnena på ett seminarium om Framtidens fritidsbåtshamnar. På bilden syns en X Shore Eelex 8000 elbåt ladda vid en laddare från Aqua superPower.