26 januari, 2023

Raymarine lanserar kraftfullaste plottern – stort utbud av nya produkter

De senaste produkterna tillhandahåller en komplett lösning ombord och garanterar en intuitiv och användarvänlig upplevelse, vilket gör båtlivet mer tillgängligt för alla.

Pressmeddelande:

Raymarine presenterar ett stort utbud av nya produkter, som lanseras på Boot Düsseldorf. Bland nyheterna märks Axiom 2 Pro-serien, ett kraftfullt utbud av kartplottrar med flera funktioner, RVM1600 CHIRP-ekolodsmodul, nya LightHouse-sjökort med utökad täckning och CAM300 IP-kamera för dag och natt.

Nya Axiom 2 Pro är den kraftfullaste Axiom-kartplottern som någonsin utvecklats av Raymarine och ger en smidig och mycket intuitiv navigationsupplevelse. Den nya allt-i-ett-displayen, som drivs av det senaste LightHouse 4-operativsystemet, integreras med ett avancerat navigationsnätverk från Raymarine som inbegriper radar, autopilot och Lighthouse-sjökort samt FLIR:s teknik för termiskt mörkerseende. Den uppgraderade processorn med sex kärnor innebär snabbare panorering av sjökorten, omedelbar respons och att flera appar kan köras samtidigt.

Axiom 2 Pro är utvecklad med Raymarines exklusiva HydroTough-beläggning, som avvisar vatten för tillförlitlig pekskärmsstyrning vid alla förhållanden. Användare har också nytta av anpassningsbara knappsatsreglage för alla modeller, inklusive ett urval av autopilotkontroller eller programmerbara funktionsknappar. Axiom 2 Pro S med inbyggt High CHIRP-ekolod, är utformad för motorbåtar och seglare.

Axiom 2 Pro RVM-modellen är utformad för fiskare och har det helt nya inbyggda ekolodet RealVision MAX. Detta förstklassiga ekolod bygger på redan imponerande Raymarine-teknik, vilket gör att användare kan se djupare, med större tydlighet än någonsin tidigare.

 

RVM1600 är en fjärrmonterad modul för ekolodslösningar för Raymarines Axiom-displayer. RVM1600 inkorporerar Realvision MAX CHIRP ekolodsteknik, vilket ger större tydlighet och förbättrad bildåtergivning av fisk. Entusiastiska fiskare kommer också att uppskatta flerkanaliga ekolodsfunktioner. DownVision, SideVision, 3D och konventionella CHIRP-ekolod har alla uppgraderats med utökad räckvidd och överlägsen upplösning, tack vare nya och förbättrade RealVision MAX CHIRP-ekolodsgivare.

CAM300-kameran för dag/natt gör också debut. CAM300, som är utrustad med en HD-videosensor, omvandlar Axiom till ett kraftfullt videoövervakningssystem ombord. Den kompakta kameran kan kombineras med AR200-sensorn, vilket möjliggör ClearCruise Augmented Reality, en imponerande användarupplevelse som överlagrar AIS-mål, waypoints och kartobjekt direkt på Axioms högupplösta videodisplay.

Raymarine lanserar också nya utökade regionala LightHouse-sjökort. LightHouse-sjökorten, som skapats utifrån officiella källor för hydrografiska kartor, erbjuder maximal läsbarhet, intuitiv navigering och överlägsen kvalitet. Med ett premiumabonnemang har båtägare tillgång till ett ständigt växande bibliotek med intressepunkter, vilket gör att de snabbt kan hitta lokala marinor, kajer, restauranger, stormarknader med mera. Sjökorten drar nytta av förbättrad rithastighet och finns tillgängliga på förinstallerade microSD-kort. I de nya regionerna ingår Västeuropa, norra Europa, Medelhavsområdet, Australien och Nya Zeeland, medan nordamerikanska sjökort har uppdaterats.