26 januari, 2023

Grandezza 30 CA – semesterbåt med skyddad kabin och stora utrymmen

Stora utrymmen med ett generöst soldäck och en väl tilltagen badbrygga i aktern är kännetecknande för Grandezza 30 CA, som hade premiär på båtmässan Boot Düsseldorf.

Skrovet är baserat på samma dynamiska skrovdesign som storasyster Grandezza 37 CA. Det innebär goda köregenskaper och bekväma, funktionella interiörer. Båten har två dubbelkojer, varav en ägarkabin i fören och en mittkabin.

Grandezza 30 CA är en båt i tillverkarens serie med sportscruisers som passar särskilt bra för nordiska förhållanden. Den har en skyddande kabin, som är försedd med en stor taklucka för sol- och ljusinsläpp. En skjutbar glasvägg skyddar mot både väder och vind när den är stängd. Med öppna dörrar bildas en stor salong med en öppen yta, som ett bekvämt vardagsrum. Båtens akterutrymme skyddas enkelt med ett kapell.

Den nya modellen har bland de bästa utrymmeslösningarna i sin storleksklass, både inne och ute. Den har gott om förvaring utrymmen för den utrustning som behövs för en helg eller längre sommarsemester.

Förutom de två kabinerna under däck finns även ett badrum med eltoa och dusch med full ståhöjd.

Köket och matplatsen i Grandezza 30 CA är utrustad med spis som standard, samt grill och ugn som tillbehör. Kylen har dörrar som öppnas på båda sidor och som tillbehör finns ett utdragbart kylskåp som kan placerad under sätet. Det breda utrymmet akterut fungerar som solbädd eller bäddsoffa.

Grandezza 30 CA har fler förvaringsutrymmen än tidigare modeller från tillverkaren. I fören finns en integrerad ankarbox, som förutom ankare och tampar har plats för en badstege. Grandezza 30 CA är även utrustad med bland annat Empirbus digitalt växelhanteringssystem.

Fakta Grandezza 30 CA

Längd:                                   9,40 m

Bredd:                                    2,99 m

Djup:                                      1,20 m

Vikt:                                        4 600 kg

Personer:                              8

Kojer:                                     2 + 2

Motor:                                    Diesel 380 hk

Bränsle:                                 420 liter

Vatten:                                   150 liter

Hålltank:                                130 liter

CE-klass:                              C

Info:                                        www.grandezza.fi