31 januari, 2023

Norsk båtbyggare satsar på ny ”skärgårdsjeep” – Sting 580S

Med den nya modellen 580 S visar norska Sting Boats sitt nya flaggskepp. Båtmodellen är helt ny, men delar detaljer och smarta lösningar med de mindre syskonen 485S och 530S. Den nya modellen har dock mer plats och en bättre förarupplevelse.

Ett brett skrov på 2,23 m betyder gott om plats och att båten klarar sig med relativt låg effekt på motorn. Enligt tillverkaren är en lämplig motorstorlek från 100 till 115 hk.

Sting 580S har en centrerad förarplats för att skapa en bra viktfördelning i båten. Det ger också fördelar när man ska röra sig ombord. Förarplatsen har en soffa med fällbart ryggstöd för att kunna skapa en större solyta.

Båten är utvecklad med fokus på komfort och båda badplattformarna samt solbädden i fören har ökat i storlek för att ge bättre plats för bad och solande.

Den utvecklingsansvarige för Sting Boats hos ägaren Frydenbö Marine, Ronny Antonsen, säger att båten blir ett spännande tillskott i marknaden för skärgårdsjeepar under 6 m längd.

– Sting 580S har genomtänkta lösningar och en design som ger känslan av gott om plats. Samtidigt har vi klarat av att vidareutveckla de tuffa linjerna från andra Stingmodeller. Detta är en perfekt båt för familjen som ska ut på dagstur eller transportkörning, säger han.

Sting 580S levereras med Mercury motorer på 100–115 hk, antingen som Fourstroke eller ProXS.

Fakta Sting 580S

Längd:                              5,84 m

Bredd:                               2,23 m

Vikt:                                   896 kg

Bränsle:                            100 liter

Motor max:                       115 hk

Personer:                         6

CE-klass:                          C

Info:                                   www.sting-boats.no