30 januari, 2023

Princess S72 – världspremiär i Düsseldorf

Princess S72 hade världspremiär på Boot Düsseldorf i januari. Det är en stor och elegant båt som blir ett nytt tillskott till Princess Yachts S Class-serie. Den är designad av Princess Design Studio i samarbete med marindesignerna Olesinski och det italienska designhuset Pininfarina.

S72 har en svepande profil med eleganta linjer och snyggt placerade skrovfönster längs stora delar av skrovet. Båten är utrustad med dubbla MAN V12-motorer på 1 650 respektive 1 800 hk och ett djup-V-skrov, vilket ger S72 goda prestanda och en topphastighet på upp till 36 knop.

Ombordstigningen via akterspegeln går på den hydrauliska och teakklädda badplattformen med dubbla trappsteg. Akter om salongen finns stort och öppet utrymme som kan användas som solbäddar eller som sittgrupp med en unikt U-formad sittgrupp.

Den yttre sittplatsen leder in till salongen och pentryt eller kök som det snarast bör kallas i den här typen av båtar. Salongen har skjutbara salongsdörrar som skapar en elegant övergång mellan exteriör och interiör. Salongen är designad med en stor L-formad matplats mittemot det fullt utrustade köket. Det finns även en stor U-formad soffa, soffbord och en skänk med en 55 tums LED-TV som går att köra upp och ner. Vid förarplatsen finns två skräddarsydda stolar placerade för optimal sikt och kontroll samt en rorsmansdörr. Ett stort öppningsbart tak släpper in sol och ljus.

Under däck finns plats för åtta gäster i fyra hytter med eget badrum. Det finns ytterligare en dubbelhytt akterut för tillfälliga gäster eller besättning.

På det övre däcket har S72 en sportbridge för alla som vill sola eller äta ostört. Här finns en stor U-formad matplats, bardisk med grill och L-formade sittplatser framåt.

I aktern finns ett garage med elektrohydraulisk dörr och integrerat lyftsystem för att hantera jollar upp till 3,9 m längd. Man kan även förvara två SEABOB här.

Fakta Princess S72

Längd:                                 23,09 m

Bredd:                                 5,52 m

Djup:                                    1,72 m

Vikt:                                     55 461 kg

Bränsle:                              4 500 liter

Vatten:                                836 liter

Hålltank:                             400 liter

Info:                                     www.princessyachts.se

www.inamarin.se