8 februari, 2023

Ny version av Quarken – Version två & Onyx

Quarken Boats presenterade en uppdatering av sin 27-fotare på Boot Düsseldorf i januari. Båten introducerades med två snygga uppgraderingspaket för säsongen 2023.

Pressmeddelande:

Quarken 27 Open och T-Top kommer därmed att finnas tillgängliga som version två (V2) med en helt ny akterdäckslayout inklusive nya funktioner. 27 T-Top V2 kan dessutom utrustas med ett ”Onyx-paket” för ett annorlunda och mer personligt utseende och högsta komfort ombord.

V2-modellerna kännetecknas av sociala zoner för att koppla av och med bekväma sittplatser för upp till nio personer. Den nya moderna akterdäckslayouten som introduceras med V2 är designad med alla passagerare i åtanke och med möjligheten att njuta av livet på sjön utan att behöva köra in till land för lunch eller under natten. Förarplatsen erbjuder sittplatser för tre personer på bekväma, roterbara och längdjusterbara säten som kan vändas runt vid det bakre sittbrunnsbordet.

På motsatta sidan finns en bekväm aktersoffa med skjutbart ryggstöd, vilket ger passagerarna möjlighet att kunna sitta åt båda hållen. Under aktersoffan finns stuvutrymme för last och fendrar. På baksidan finns en wetbar med inbyggt handfat och förvaring samt en papperskorg. Wetbaren kan kompletteras med en valfri gasspis och färskvatten.

Liksom Quarken 27 T-Top och Open-modellerna har de uppdaterade modellerna en rymlig främre hytt, med en säng som bekvämt rymmer två personer och en elektrisk toalett (tillval) samt sittplatser och solsäng i fören.

Klädseln i V2 Onyx är i turkos och vitt med detaljer på alla sittbrunnsklädslar. Den aktre layouten är densamma med tre roterande säten, ett bord och en soffa som på V2-versionen. Standard på båten är också dubbla Garmin 12-tums plottrar med glaspanelinstallation, Fusion stereo med sex högtalare, trådlös laddning för telefonen och ett 30-liters kylskåp.

Fakta Quarken 27 Version två

Längd:                  8,35 m

Bredd:                  2,59 m

Vikt:                      2 350 kg

Djup:                    0,85 m

Motor:                  300 hk

Toppfart:              45 knop

Bränsle:                300 liter

Personer:             9

CE-klass:             C-Coastal

Info:                      www.quarken.com