15 februari, 2023

Teknikutveckling och modernisering på Miami International Boat Show

Boston Whaler visar hur de utvecklar sina båtmodeller under den pågående Miami International Boat Show. De modeller som står i centrum är Boston Whaler Realm 350 och 380.

Det handlar om en specialutgåva av 350 och 380 Realm som har fått ny stil och nya prestanda. Motoriseringen kommer från Mercury Outboard med 400 hk V10 Verado och 600 hk V12 Verado.

I centrum står flera utseendedetaljer, något som har varit tydligt i utvecklingen av amerikanska styr konsolbåtar i flera år. Tillverkarna satsar alltmer på lyxiga inredningar med påkostade val av klädslar.

Den klassiska båttillverkaren vill med detta visa upp framtiden för båtlivet som de ser det. Det vill säga väldigt olika mot hur vi i Europa tror att framtidens båtliv blir och hur båtarna kommer att motoriseras.

Realm-familjen har med de här specialmodellerna fått en ny standard i sin kategori av snabba motorbåtar. Boston Whaler Realm-serien, som ursprungligen lanserades 2017, står för en blandning av mittkonsolbåtarnas goda fartprestanda och kapacitet med komforten hos en snabb båt och funktionaliteten hos en dubbelkonsol. Detta i kombination med ny design. Bland de detaljer som har förbättrats märks:

Moderniserad inredning med kvalitetshantverk och funktionell design.

Snygg exteriörklädsel som klarar alla väderförhållanden tillsammans med nya teaklister.

Helt integrerade Simrad-system som ger kaptener fullständig kontroll och navigering.

Förbättrad belysning i sittbrunnen.

Den senaste Mercury Outboard-tekniken med 400 hk V10 Verado och 600 hk V12 Verado.

Boston Whaler visar 15 modeller från 13 till 42 fot på Miamimässan. De visar även

Fathom e-power-systemet på Boston Whaler 405 Conquest. Denna integration visar synergierna inom Brunswickför framtidens elektrifiering inom Boston Whaler-serien.