6 mars, 2023

Hyttbåt med obefintlig planingströskel

UMS Boats lanserar sin nya hyttbåt 700HT som har skränkt skrov och obefintlig planingströskel. Den nya modellen bygger vidare på de två tidigare hyttmodellerna 865 och 800.

Pressmeddelande:

700HT har en längd på 7,11 meter och en bredd på 2,4 meter, vilket ger gott om utrymme för passagerare och utrustning. Skrovet ger enligt UMS utmärkt stabilitet och bränsleekonomi, samtidigt som akterspegeln med en negativ lutning på 19 grader möjliggör en obefintlig planingströskel.

Båten är tillverkad av högkvalitativt aluminium av typen 5083 H111 (AMg5M) och har en tjocklek på 4 mm i både skrov och skrovsidor. Med en torrvikt på 1 400 kg kan 700HT bära en imponerande lastkapacitet på upp till 1025 kg eller 7 personer. Bränsletanken har en kapacitet på 220 liter.

Standardutrustningen inkluderar likt de övriga hyttbåtarna värmare, bogpropeller, automatiska trimplan samt 12” radarkompatibel plotter från Garmin eller Simrad. 700HT levereras med en minsta motor på 150 hk och en maximal motor på 250 hk. Rekommenderad motor för optimal prestanda är på 200 hk. Båten har också CE-märkning med en C-klassning, vilket säkerställer att den uppfyller höga säkerhetskrav.

– Vi är mycket stolta över att äntligen kunna erbjuda denna storlek av hyttbåt till våra kunder, säger Ted Berggren som är ansvarig för UMS i Sverige.

– Med den rymliga hytten, rejäla skarndäck och bäddmöjligheter är säkra på att våra kunder kommer att uppskatta den.

Info: www.umsboat.se