3 mars, 2023

Nytt nummer av Båtliv ute nu – laddat med nyheter

Nu finns det ett nytt, fräscht nummer av Båtliv. Tidningen skickads ut till våra cirka 145 000 prenumeranter i slutet av vecka 9.

Det här numret är laddat med nyheter. Du kan läsa om det viktigaste på Båtmässan i Göteborg, men också ett dubbeltest med motorbåtarna Ryds 650 DC och Yamarin 67 DC. Vi har även testat familjebåten Westline 365 Sport Coupé och slitvargen Pioner 16 Explorer.

Bland segelbåtarna finns det flera nyheter som vi rapporterar om: Diva 34 SE, Oceanis 34.1, Shogun 43 och Bavaria C46. Dessutom kan du läsa om Grönare segel av återvunna flaskor.

I nummer 1 tar vi även en närmare titt på hur det går med utvecklingen av laddningsstationer för elbåtar. Tills vidare är det glest mellan stolparna, men en förbättring är på gång. Du kan också läsa om alternativa bränslen för förbränningsmotorer, som gör dagens motorer mycket renare med teknik som inte behöver dyr anpassning.

Båtliv skriver ofta om båtklubbar i hela landet. Den här gången har vi tagit redaktionsbåten och besökt några hamnar i Mälaren. Vi börjar i de östra delarna av Mälaren och besöker både Jungfruholmarna och Slandö Kalv. Resans höjdpunkt blir ett besök på Björkö-Birka gästhamn.

Vår E-tidning finns alltid att läsa här på sajten: https://www.batliv.se/e-tidning/

PS. Adressändring och uppsägning av Båtliv görs till din lokala båtklubb, som därefter skickar förändringen vidare till Svenska Båtunionen. Detta gäller även om du bara vill ha E-tidningen. Båtlivs redaktion kan tyvärr inte genomföra förändringar i registret.