14 mars, 2023

She Captain presenterar fullspäckat verksamhetsår – satsar stort på kompetensutveckling

Det kvinnliga båt- och seglingssällskapet She Captain fortsätter att växa och har idag över 7 500 medlemmar i sitt nätverk. Verksamhetsplanen 2023 är ambitiös och förutom flertalet eskadrar både i Sverige och utomlands finns en stor satsning på kompetensutveckling.

Pressmeddelande:

Nätverket She Captain grundades 2017 med en klar vision om att öka jämställdheten på sjön. Nätverket har vuxit stadigt och har idag strax över 7 500 medlemmar där majoriteten finns i Sverige, men hela tio nationaliteter finns representerade bland medlemmarna.

– Vi fyller en viktig roll i båtlivet genom att möjliggöra dialog, upplevelser och lärande för kvinnor som vill ta större plats på sjön. I år tar vi verksamheten ytterligare ett steg genom att fokusera extra mycket på kompetensutveckling genom ett nytt verksamhetsområde i föreningen. Vi har sett en tydlig efterfrågan kring både praktiskt och teoretiskt lärande bland våra medlemmar för att kunna ta nästa steg på sjön och det är självklart något vi vill vara med och möjliggöra genom vår verksamhet, säger Louise Callenberg, ordförande i She Captain.

Foto: She Captain.

Verksamhetsåret är redan igång. I mitten av februari genomfördes årets första mekanikerkurs som snabbt blev fulltecknad. Kursen som möjliggör att ta båtmekanikerintyg får en uppföljare i maj månad. Eskader i spanska Galicien, på västkusten, i Stockholms skärgård och i Kroatien samsas med flertalet seglarkurser; nybörjar- och fortsättningskurser i segling, kappseglingskurser och skepparträning på 50-fotare.

Motorbåtsmanövreringskurser med både teori och praktik både i Stockholm och Göteborg, meet-ups i samband med Gotland Runt och en familje meet-up i Stockholms skärgård finns också med i planen. En milstolpe är föreningens återkommande och otroligt populära Stockholmseskader i början av september som i år firar femårsjubileum. Rekordåret 2019 lockade eskadern inte mindre än 130 kvinnor, vilket gjorde den till världens största kvinnliga eskader och i år satsar She Captain på att slå sitt egna rekord.

Om She Captain

She Captain är ett kvinnligt seglings- och båtnätverk vars syfte är att stärka kvinnors roll på sjön. Genom eskaderseglingar, utbildningar och nätverksträffar vill She Captain möjliggöra för fler kvinnor att känna sig tryggare till sjöss. Nätverket startade som en grupp på Facebook 2017 och har idag över 7 500 medlemmar som genom inspiration och kunskapsutbyte arbetar för ett mer jämställt båtliv. Nätverkets drivs som en ideell förening.