17 mars, 2023

Axopar investerar i Agapi Boat Club

Finländska Axopar Boats investerar i svenska Agapi Boating AB och får en tioprocentig andel i Agapi Boating.

Planen är att skapa Axopar – Agapi Boat Club, som ska erbjuda ett unikt premiummedlemskap för att möjliggöra tillgång till båtliv på global skala utan att behöva äga båt. Via ett medlemskap får medlemmarna tillgång till en flotta av båtar på någon av Axopar – Agapi Boat Clubs platser runt om i världen.

– Detta är det perfekta tillfället för vårt nätverk av 110 återförsäljare i över 50 länder att utöka sina verksamheter och använda sin befintliga båtflotta för att nå ut till nyfikna nya båtägare. Båtklubbarna kommer också att vara fördelaktiga för våra befintliga över 5 500 Axopar-ägare runt om i världen som också kan teckna ett medlemskap som tar deras äventyr ännu längre. I nära samarbete med Agapi strävar vi efter att ta båtlivet till en ny nivå av erfarenhet och äventyr samtidigt som vi utökar vårt varumärke till en ny gemenskap av Axoparägare globalt, säger Jan-Erik Viitala, grundare av Axopar Boats.

– Axopar är en drömpartner eftersom deras företagsvärderingar och varumärkes-DNA är helt i linje med våra. Tillsammans kommer vi inte bara att ta båtlivet till en ny nivå, utan också påskynda omställningen till ett mer hållbart båtliv, säger Peder Asplund, Co-Founding Partner och vd för Agapi Boat Club.

T. h. Jan-Erik Viitala, Axopar Boats, och Peder Asplund, Agapi.