20 mars, 2023

Bastumat – boka, lås upp och svettas

Först kom Kayakomaten och nu kommer Bastumaten. Bastumat by Kayakomat är liksom sitt syskon en obemannad station med sjönära läge redo att bokas via en app, låsas upp och svettas i. Den första Bastumaten öppnar 26 mars på Pampas Marina i Solna i Stockholm.

– Att basta är lika socialt, nyttigt och härligt som att paddla. Sverige med alla vatten och stränder och sitt bastuälskande folk är som gjort för en lång rad Bastumater, säger Richard Öhman, grundare av Bastumat.

Kayakomaterna, som bokas via en app, har blivit otroligt populära på kort tid och snart finns 300 obemannade stationer i sju länder. Även Bastumaten bokas via en app, låses upp och är redo att användas. Tanken är samma som med Kayakomaten, att göra bastubadandet billigare och mer tillgängligt än det är i dag.

– Vi vet att efterfrågan är stor. Kallbadandet och bastukulturen växer men det finns inte många ställen att basta på smidigt och enkelt. Det har funnits många förslag under åren på hur bastubadandet ska kunna göra mer tillgängligt, men ingenting har hänt. Nu kommer Bastumaten som ett svar från oss, säger Richard Öhman.

Världens första Bastumat kommer att vara redo för användning 26 mars Ekelundsvägen 26 i Pampas Marina. Nu söker företaget fler lägen för att etablera Bastumater, men också samarbetspartners som vill vara med och driva en Bastumat.

www.bastumat.com