20 mars, 2023

Eriksbergsmässan breddar med skärgård och keramik

Efter förra årets premiär är det dags igen för Eriksberg Boat Show 2023 i Göteborg. Den 14–16 april fylls dockan på Eriksbergsområdet med alla sorters båtar och olika utställare på kajerna.

Förra året över visades cirka 100 båtar av 70 utställare. I år räknar arrangörerna alltså med en utökning.

Eriksberg Boat Show vill också vara med och bidra till en Levande Skärgård genom att lyfta fram lokala aktörer längs med den bohuslänska kusten. En aktör som kommer att vara på plats är keramikern Malin Högberg som med sitt signum ”Blåmusslan”, en serie skålar och uppläggningsfat som andas hav och Västkust. Hennes keramik har uppmärksammats i många sammanhang nu senast i Nyhetsmorgon.

Utanför Göteborgs älvmynning ligger Öckeröarna som ett pärlband mellan Vinga och Marstrand. De nås med färja eller båt. På Hönös västsida finns Hönö Keramikstudio där Malin är verksam. Intresserade kan gå någon av de populära keramikkurserna och handla kustkeramik.

Inspirationen till sitt keramiska skapande hämtar Malin från havet och ständerna runt Hönö. Kärleken till Västkusten syns tydligast i Blåmusslan som blivit hennes signum.

För Malin är Levande Skärgård ett viktigt tema och fortsätter ”Det möjliggör för mig och andra att bo och arbeta i skärgården året runt. Inte bara under några få sommarmånader”.

– Eriksberg Boat Show är en fin möjlighet för oss som bor och arbetar i skärgården att visa upp våra företag och nå ut till nya kunder, säger Malin.

Eriksberg Boat Show i Göteborg hålls 14–16 april.
Malin Högberg.
”Blåmusslan”.