20 mars, 2023

Göta Hotell i ny regi

Anrika Göta hotell vid Göta kanal uppfördes 1908. Hotellet ligger på en smal landtunga mellan Göta kanal och Motala ström. Den 1 juni tar nya ägarparet Malin och Daniel Ljungkvist över ett av Göta kanals populäraste boenden.

Lotta Karlsson och Anette Tilly som har drivit Göta Hotell i sex år har bestämt sig för att satsa vi fullt ut på sin reseverksamhet Svecia Travels som fått stå tillbaka lite under åren som hotellägare.

– Vi kommer att jobba vidare med att paketera attraktiva upplevelser utmed Göta kanal men även på andra populära destinationer. Det har varit sex fantastiska år som kröntes med ett besök av Kungen och Drottningen förra året. Så nu går vi med flaggan i topp säger Lotta Karlsson med ett leende. Men vi är inte riktigt klara ännu. Vi driver hotellet precis som vanligt fram till övertagandet första juni.

Det nya ägarparet som de senaste tio åren byggt upp och drivit Marstrands Havshotell har sina rötter i Östergötland.

– Vi har alltid haft en härlig känsla för just Göta Hotell och varit där många gånger under åren. Vi känner oss mogna att gå från en större verksamhet som Marstrands Havshotell till en mindre där vi kan jobba mer med detaljerna och få möjlighet till ett personligare möte med gästerna. Övertagandet betyder också att vi flyttar hem till Östergötland igen. Så det blir ett helt nytt kapitel i livet som vi ser fram emot mycket, säger Daniel Ljungkvist.

– Framför allt tänker vi förvalta allt det goda som Göta Hotell står och har stått för genom åren, med gott värdskap i en genuin gammaldags miljö. Det finns också en jättefin mattradition på Göta Hotell, med klassisk vällagad husmanskost, som vi kommer att bygga vidare på. Utöver det så kommer vi satsa på att förlänga säsongen för att locka nya typer av besökare till hotellet. Så det blir en blandning av gammalt och nytt, avslutar Malin Ljungkvist.

Källa och foto: Göta kanal.

Daniel och Malin Ljungkvist framför Anette Tilly och Lotta Karlsson.