20 mars, 2023

Sällskapsspel för seglarfamiljer CallMeCaptain

På båtmässan Allt för sjön lanserades ett nytt sällskapsspel med namnet CallMeCaptain. Det är ett roligt och lekfullt sätt för seglarfamiljer att lära sig mer om segling.

CallMeCaptain är ett kortspel för nya och erfarna seglare med 100 utmaningar för segel- och motorbåtar. I spelet får man lära sig reglerna för segling med väjningsregler, kardinalmärken och kompasskurser.

Deltagarna använder vanliga seglingsregler för att segla sin båt säkert i hamn. Man ritar upp rutten till hamnen med en markör som kan raderas i efterhand, så att den vattentäta kartan kan återanvändas om och om igen.

Barn och vuxna kan spela, liksom nybörjare och erfarna seglare. Spelet kan användas som förberedelse för intyg och av seglarskolor i undervisningen.

Med de unika Man-Over-Board övningarna och CallMeCaptain-certifikatet kan man introducera segling för deltagarna innan seglingsresan.

Pris: 449 kr. Finns på fem språk: danska, norska, svenska, tyska och engelska.

Spelet är utvecklat av Mikkel Eskesen, 48 år, från Danmark i samarbete med professionella seglingsinstruktörer. Mikkel är fritidsseglare och gjorde spelet när hans familj var tvungen att ta ett kompetenscertifikat.

https://callmecaptain.games/sv

Mikkel Eskesen har utvecklat spelet CallMeCaptain.
Spelplanen påminner om ett sjökort.