6 april, 2023

Dags för årets första båtmässa utomhus – Eriksberg Boat Show

Den 14–16 april är det dags igen för Eriksberg Boat Show i Göteborg. Det blir årets första utomhus båtmässa och ett äkta vårtecken för alla båtälskare.

Eriksberg Boat Show hade premiär förra året. Vädret under öppningsdagen påminde mest om vinter, men på lördagen flödade solen och allt kändes som vår.

I år har mässan utökat vi bryggorna, som ligger i den stora dockan på Eriksbergsområdet i Göteborg.

Vid premiären för Eriksbergsmässan förra året visades cirka 100 båtar och mässan hade 70 utställare på land. I år räknar arrangörerna med att mässan växer.

Målet är även att visa på viktiga frågor som lyfter fram en levande skärgård och olika miljöfrågor.

– Något som vi brinner för är hållbarhet. Vi vill få med aktörer som kommer med nya lösningar för att minska klimatavtrycket för båtlivet såsom nya bränslen, elektrifiering och optimering av båtar på olika sätt. Det händer väldigt mycket kring det ämnet. Vi hoppas även få bekräftat med fler nyheter från utländska utställare, säger Anna Holmdahl White, som är projektledare och affärsutvecklare.

Bland nyheterna i år märks prova-på-segling längst in i dockan i ett samarbete med VKSF. Det blir även SUP (Stand Up Paddleboard), e-foil och andra aktiviteter som passar i skärgården. Mässan startar med ett stort seminarium 14 april där frågor kring framtidens båtliv kommer diskuteras och de möjligheter som skapas för aktörer inom båtbranschen.

Mässan kommer också att lyfta fram lokala aktörer längs den bohuslänska kusten. En aktör som kommer att vara på plats är keramikern Malin Högberg. Hennes keramik har uppmärksammats i många sammanhang.

Info: https://eriksbergboatshow.se/