18 april, 2023

Liten och smidig spårsändare

En spårsändare är ett mycket bra tillbehör för alla som vill skydda sig mot stölder. Om båten, motorn eller vattenskotern är försedd med en spårsändare så är det betydligt enklare att hitta den efter en stöld. Utrustningen betalar sig i princip själv via rabatt på båtförsäkringen, något som de stora båtförsäkringsbolagen ger.

C-pod mini är en av de minsta spårsändarna på marknaden. C-Pod mini tillverkas i Sverige och kommunicerar via 4G-nätet. Den är enkel att installera och kan enkelt gömmas i båten eller i motorn. Monteringen sker med dubbelhäftande kardborretejp. Strömförsörjningen sker med två AAA litiumbatterier, som enligt tillverkaren håller en hel båtsäsong.

Det finns skyddszoner med två varianter i den här spårsändaren. Man kan göra olika inställningar som skyddar båten när den står på land och när den ligger i sjön. Sändaren skickar positionsuppdateringar fyra gånger per dygn. Båtägaren kan aktivera larmläge eller begära en position med en fördröjning på max 10 minuter i 30 minuter efter ett larm. Om larmet har gått uppdateras positionen var femte minut.

Sändaren övervakas via app för Android och IOS. Den har Inbyggt SIM-kort, så man behöver inte teckna något separat abonnemang.

Glöm inte att även märka din båt eller motor med ägaruppgifter!

Pris 2 000 kr.

https://c-pod.se/