18 april, 2023

Tredje generationens Smart Lithium Plug&Play

SUNBEAMsystem lanserar vad de kallar den tredje generationen av Plug&Play-serien med högre kapacitet och prestanda. Det nya Plug & Play ONE-batteriet har 108 Ah för ett 12V-system, vilket är 8 procent mer kapacitet i samma hölje med bibehållen vikt. Det finns även för 24 V system med samma kapacitet 54 Ah vid 24 V. Multi är optimerad för att användas med två eller fler batterier.

Plug & Play erbjuder en enkel uppgradering från gamla batterier. Tack vare den avancerade elektroniken kan alla enkelt ta bort sina gamla batterier och sätta i nya plug & play-batterier. De har inga lödöron och ingen svetsning som orsakar motstånd. Bultningen säkerställer tuff användning utan att påverka den förväntade livslängden.

Enligt tillverkaren är detta ett mycket säkert batteri för båtar tack vare de tre oberoende säkerhetsnivåerna hos ett Smart Lithium-batteri. Kemin är uppbyggd så att ingen kedjereaktion kan ske såsom i andra typer av litiumbatterier med annan kemisk sammansättning. Du kan punktera, krossa eller lägga det i en brasa utan att något händer. Cellhöljet är tillverkat i metall och skulle kunna explodera vid plötslig upphettning, men tack vare säkerhetsventiler som i så fall öppnar existerar inte detta potentiella problem. Batterierna har även ett datorstyrt kontrollsystem.

www.sunbeamsystem.se