26 april, 2023

Blivande sjökapten jagar nya VM-medaljer

Hon har ett VM-brons från förra året att försvara och nu till helgen åker Mathilda Wiberg från Åkersberga till Belgien för att tävla i VM i båtracing. Där ska hon bland annat tävla i endurance racing; ett 12-timmars lopp över två dagar.

Mathilda läser första året på Sjökaptensprogrammet vid Linnéuniversitet i Kalmar och gör sin elitsatsning i båtracing parallellt med studierna. VM-tävlingarna är säsongens första race och efter det följer en sommar ute i Europa med tävlingar nästan varje helg.

Den blivande sjökaptenen har definitivt siktet inställt på fler medaljer, men vågar inte riktigt skruva upp förväntningarna inför detta VM. Förutsättningarna är lite annorlunda från förra året och motståndet är tufft.

– Jag har aldrig tidigare kört ett så långt race. Jag och min lillebror tävlar för Sverige i samma team och han gör VM-debut i klassen. Det ska bli spännande att möta toppförarna igen från förra året och förhoppningsvis kunna upprätthålla VM-bronset som jag vann i Formel 4 2022, säger Mathilda.

Wiberg Racing på Facebook >>