28 april, 2023

Anton och Lovisa jagar medalj i världscupen i 470 mixed

Anton Dahlberg/Lovisa Karlsson avslutade onsdagens seglingar i världscupen i franska Hyeres på bästa sätt när de vann dagens tredje och sista race. Efter halva tävlingen ligger de femma i 470 mixed endast fyra poäng från en silverplats.

– Idag gjorde vi vad alla kappseglare älskar. Vi spikade. Men vi hade det också riktigt tufft. Vi får inte helt ordning på farten. Vi fick slita enormt mycket i den lätta vinden. Det kommer att bli tufft de kommande dagarna. Många är snabba. Vi måste växa en nivå, säger Anton.

Efter två inledande dagar i French Olympic Week med stentuff segling i mistralvindar i kulingstyrka var förhållandena helt annorlunda på onsdagen med vindar runt 2–4 m/s och uppskjutna och avbrutna race. Men svenskarna, som oftast vill ha mycket vind, trivdes i den lätta vinden.

54th Semaine Olympique Française – Toulon Provence Méditerranée © Sailing Energy / Semaine Olympique Française
25 April, 2023

Anton och Lovisa var inte ensamma i svensklägret om att spika dagens sista race. Även Josefin Olsson avslutade onsdagen genom att vinna sista racet i ILCA 6. Men silvermedaljören från OS i Tokyo har haft en tung tävling så här långt och ligger på 35:e plats.

Josefin Olsson som har varit i världstoppen i över tio år sa så här efter tisdagen tuffa seglingar:

– Idag var en av mina blåsigaste seglingsdagar hittills. Och jag har seglat de blåsigaste dagarna här i Hyeres. Vi hade krabb sjö men ändå platt vatten så det går att tävla i så här hårda vindar. Det är på sätt och vis ganska kul, sade Josefin efter tisdagens seglingar.

Tävlingarna i Hyeres avslutas på lördag.

Svenska besättningar som tävlar i Hyeres i veckan:

470: Anton Dahlberg/Lovisa Karlsson, Olivia Bergström/Hugo Christensson

FX: Vilma Bobeck/Ebba Berntsson

ILCA 6: Josefin Olsson, Fanny De Susini, Jennifer Öhrnell, Hanna Koba, Svea Sahlin

ILCA 7: Emil Bengtson, Wilhelm Kark, Ludvig Lindqvist, Carl Ljunggren, Rasmus Granzin

Nacra 17: Emil Järudd/Hanna Jonsson, Ida Svensson/Marcus Dackhammar

Formula Kite, herrar: André Olsson

Formula Kite, damer: Karolina Larsson

Foto: SailingEnergy.

 

Läs mer här: Semaine Olympique Française 2023 (ffvoile.fr)