6 september, 2023

Världspremiär för Windy 40 Camira RS på båtmässan i Cannes

Windy Boats har världspremiär för nya 40 Camira RS på Cannes båtmässa 12–17 september. Camira RS är en typisk Windy med sin tidlösa men ändå elegant moderna design. Båten har ett djupt V-skrov och två kraftiga motoralternativ från Volvo Penta samt ett från Yanmar.

Windy är ett norskt båtmärke med huvudkontor i Västervik i Sverige och en del tillverkning i Polen. Båtarna tillverkas i yppersta toppklass för att ge kunderna den lyx och komfort som de önskar i en båt som samtidigt har sjöegenskaper i högsta klass.

Den nya modellen har en uppdaterad instrumentbräda med plats för dubbla multifunktionsskärmar. Från sittbrunnen leder en stabil trappa upp till fördäcket. Sittbrunnen är skyddad av en stabil hardtop med integrerad taklucka.

Längst akterut i sittbrunnen finns en stor solbädd. Sittbrunnsbordet kan sänkas för att öka solbädden. Den som vill ha en wetbar (tillval) kan få detta i sittbrunnen.

Boutrymmena under däck visar ofta på skillnaden mot enklare båtar. 40 Camira RS har en ny inredningslayout från Design Unlimited. Här finns kök, dubbelsäng och överskåp för förvaring. Dessutom finns en mängd olika alternativa lösningar för den som vill skräddarsy båten efter dina behov. Badrummet har ett separat duschutrymme.

40 Camira RS erbjuds med ett brett utbud av diesel- och bensinmotorer. Topphastigheten är över 46 knop.

Fakta Windy 40 Camira RS

Längd:                              12,26 m

Bredd:                               3,69 m

Vikt:                                   8 000 kg

Djup:                                 1,23 m

Djup med IPS:                 1,10 m

Motorer:                            2xVolvo Penta D6-440 DPI (alternativ D6-400 DPI och Yanmar 8LV370 ZT370)

Toppfart:                           44–45 knop beroende på IPS eller drev

Bränsle:                            900 liter

Info: www.windyboats.com