28 april, 2023

Ny årsbok från Sail Yacht Society: ”Våra klassiska segeljakter”

Våren innebär inte bara båtmässor och förberedelser inför sjösättningen, det är också den tid på året då man kan luta sig tillbaka i favoritfåtöljen och försjunka i en ny årgång av ”Våra klassiska segeljakter”.

Pressmeddelande:

Coffe Table Book, säger engelsmännen och Sail Yacht Societys årsbok – eller om du vill kalla den matrikel – uppfyller alla kriterier. Den är tidlös och gör sig bra på soffbordet, har vackra bilder som väcker drömmar, är lämplig att konsumera i små doser åt gången och räcker därmed länge.

Årets upplaga är på 319 fullmatade sidor och innehåller förutom beskrivningar av föreningens lite drygt 200 klassiska segeljakter även berättelser av medlemmarna. Hasse skriver om när han hittade sin älskade Natasja i Marbella 1978, rustade henne nödtorftigt för att sedan segla till Västindien. Och tillbaka.

Per-Anders berättar om sin uppväxt i Marita. 2 000 sjömil per sommar var inte ovanligt med seglingar till bland annat Amsterdam och London. Vi får också följa med Marga IV på hennes äventyr i österled sommaren 2022.

Dessutom avslöjas hemligheten om hur man på ett smidigt sätt samäger en 18 meters skärgårdgårdskryssare från 1919 eller hur man får barnbarnen att trivas i en klassiker. Vi får dela återseendets glädje när farfars båt kommer tillbaka i släkten och så finns en artikel om den för många okända konstruktören Axel Nygren. Plus lite annat smått och gott.

Boken finns att köpa i Stockholm på Hedengrens bokhandel eller NK Bokhandel. Alternativt Swisha 350 kr till SYS 123 422 94 98. Priset är inkl porto. Ange din postadress i din Swishbetalning.