29 april, 2023

Anton och Lovisa sexa i French Olympic Week

Anton Dahlberg/Lovisa Karlsson gjorde en stark final när världscupseglingarna avslutades på lördagen i franska Hyeres. En tredje plats i sista racet innebar att de slutade på sjätte plats i 470 mixed.

För exakt ett år sedan inledde Anton och Lovisa sin satsning mot OS i Paris just i världscupen i Hyeres. Då fick de en flygande start med en seger i sin första internationella tävling tillsammans. Nu gick det inte lika bra, även om en sjätteplats i en världscuptävling som French Olympic Week inte är något att skämmas för.

Foto: SailingEnergy.

– Tävlingen har varit tuff med många långa dagar och tight racing. Vi har inte riktigt lyckats vara så skarpa som vi behöver vara för att kunna vara med och fightas för topp-3 den här gången, berättar Lovisa och fortsätter:

– Vi har inte riktigt haft kryssfarten i de lättare vindarna. Men vi är glada att känna att vi tagit några kliv i rätt riktning på de punkter vi tog med oss från världscupen i Palma, med kommunikation och starter.

Nu är det en intensiv period för Anton och Lovisa och hela det svenska seglingslandslaget, med världscup, EM och VM. Och det är ett viktigt år där framför allt OS-platser ska fördelas. Endast 15 månader återstår innan det är dags för OS i Paris – eller snarare i Marseille där seglingarna ska avgöras. Närmast väntar nu EM i 470. En tävling som Anton och Lovisa vann 2022.

– Om två veckor börjar EM i San Remo. Då lägger vi i ytterligare en växel och hoppas kunna knyta ihop säcken. Vårt mål är att försvara vår titel, säger Lovisa.