15 maj, 2023

Moonflower 72 – flytande hotell med beach club och hybridsystem

Ett år efter presentationen av Moonflower 72 är bygget i full gång. Det blir en extrem yacht med allt från egen beach club i aktern till ett system för hybriddrift.

Denna superyacht är designad av italienska Nauta Design och den byggs på Wider Superyacht Hub i Porto Marghera vid Venedig. Yachten byggs i stål och aluminium.

Den 72 m långa superyachten är utrustad med senaste generationen av Widers seriella hybridframdrivningssystem. Det består av två generatorer med variabel hastighet på 1 860 kW vardera plus en batteribank av natriumnickel på cirka 1 MW, vilket innebär att yachten kan ligga helt tyst på nätterna utan att ha någon generator igång. Detta är en av de egenskaper som uppskattas särskilt mycket på nyare yachter.

Den yttre designen är en balans mellan stil och komfort med rena, eleganta linjer och en harmonisk koppling mellan exteriör och interiör. Båten saknar överflödiga detaljer utan är ritad för att framhäva ”den nära relationen till naturen och den marina miljön”.

Desto mer fokus ligger på de stora sociala utrymmena ombord. Bakom yachtens typiska konturer och avfasade veck finns stora utrymmen med tidlös design som ska förbli vackra och relevanta under många år.

I aktern finns en stor beach club enligt ett eget koncepte (”The Island’tm”) patenterat av Nauta Design. Det består av flera hydrauliskt nedfällbara plattformar som utökar badplattformen till massiva 117 m2. Här finns både inomhus- och utomhusområden direkt sammankopplade så att gästerna fritt kan gå runt yachtens bakre akterparti, hela tiden i kontakt med havet.

Yachten ska levereras 2025.