16 maj, 2023

Expeditionsbåt med eldrift till Hurtigruten

Den norska elmotorproducenten Evoy har startat ett samarbete med reseföretaget Hurtigruten Expeditions för att utveckla deras första eldrivna tenderbåtar för expeditionsturer.

Tenderbåten är specialbyggd för Hurtigrutens expeditionskryssningar och är den första i sitt slag med tillräcklig räckvidd för att kunna erbjuda utflykter till några av världens mest avlägsna platser.

De nya innovativa tenderbåtarna är designade för utflykter från expeditionsfartyg i arktiska och antarktiska farvatten och i alla regioner mellan polerna. Nyheten om de eldrivna tenderbåtarna finns med i Hurtigruten-gruppens årliga rapport om bland annat miljövillkoren för företaget.

De elektriska tenderbåtarna kan frakta upp till 20 gäster förutom vetenskaplig utrustning och säkerhetsutrustning. Tenderbåtarna används för att sätta iland gäster på organiserade turer till olika destinationer. Eldriften ger gästerna en bättre upplevelse av naturen och miljön tack vare stillheten och tystnaden.

Info: www.evoy.no