23 maj, 2023

Candela C-8 Polestar edition kombinerar design med elektriska prestanda till sjöss

Polestar och Candela visar nästa fas av sitt samarbete – Candela C-8 Polestar edition. Genom att kombinera Polestars skandinaviska design av lyxiga elbilar med Candelas eldrivna bärplansbåt förenar nya Candela C-8 Polestar edition de två företagens arbete med att påskynda övergången till mer hållbar elektrisk mobilitet.

Pressmeddelande:

Den skräddarsydda designen inkluderar en ny, solid, ljusgrå kulör, specialdesignad stolsklädsel och bärplan målade i den ikoniska färgen Swedish gold.

– Candelas bärplansteknik är ett paradigmskifte för hållbara prestanda inom den marina industrin. Precis som första gången man kör elbil känner man direkt att detta är framtiden när båten ’lyfter’ – och nu med de speciella gulddetaljerna som vi så stolt visar upp på våra bilar, säger Maximilian Missoni, Head of Design på Polestar.

Sedan tidigare har de två svenska tillverkarna i premiumsegmentet ingått en överenskommelse om att Polestar ska leverera batterier och laddningsteknik till Candelas elektriska bärplansbåtar*.

Candela C-8 Polestar edition introducerar Polestars uttryck för skandinavisk lyx i den marina industrin. En ny, solid, grå exteriörfärg kompletterad av en ljusare grå ton för interiören ger båten ett elegant och enhetligt utseende. Det förstärks genom användningen av en och samma marincertifierade textil hos allt från säten, dynor och solbädd till skott- och takpaneler.

Designuppgraderingarna inkluderar också en specialdesignad stolklädsel som är inspirerad av bilvärlden och erbjuder hög komfort samt förstärker upplevelsen av en harmonisk och tyst åktur i den eldrivna båten. För att betona tekniken och prestandan från Candela är bärplanen målade i den ikoniska färgen Swedish gold som kännetecknar prestandadetaljerna hos Polestars bilar.

– God design har ett egenvärde, men den kan också fungera som en stark drivkraft till att göra hållbara val. På Candela är vårt fokus att bygga båtar som är bäst i alla avseenden. Jag är därför väldigt glad över C-8 Polestar edition och vårt samarbete med det briljanta teamet på Polestar, säger Gustav Hasselskog, vd och grundare av Candela.

*Från och med 2023 använder alla Candela C-8-båtar 69 kWh-batteriet och laddningsteknik från Polestar 2 Standard range. Det ger C-8 en räckvidd på upp till 57 sjömil på en laddning med en marschfart på 22 knop. Detta står sig väl jämfört med traditionella motorbåtar och ger en räckvidd som är 2–3 gånger längre än konventionella elektriska motorbåtar.

Fotnot: Candela C-8 använder en effektiv, elektrisk, direktdrivande pod-motor på 75 kW – Candela C-POD – och “flyger” på datorstyrda bärplan som lyfter skrovet ovanför vattnet i höga hastigheter, vilket minskar energiförbrukningen med upp till 80 procent jämfört med traditionella motorbåtar. När bärplanen är aktiva är körningen tyst och harmonisk utan vågsvall tack vare Candelas datorstabiliserade bärplansteknik.

Candela C-8 Polestar edition finns att köpa online i Polestar Additionals webbshop eller på Candela.com och säljs och levereras av Candela. Priset börjar på 400 000 EUR/450 000 USD. Tillverkningen sker vid Candelas fabrik i Stockholm och leveranser beräknas ske från juni 2024.