7 juni, 2023

Windy 29 Huracán nästa modell från samarbetet med Espen Øino

Windy Boats fortsätter sitt samarbete med designern Espen Øino. Nästa modell från deras gemensamma arbete blir Windy 29 Huracán, som får premiär på Boot Düsseldorf 2024.

Windy har de senaste åren flyttat fram sina positioner som en av världens mest erkända byggare av lyxiga fritidsbåtar. Samtidigt som tillverkaren, med huvudkontor och sin huvudfabrik i Västervik, bygger fritidsbåtar har de även lanserat flera tenders och chase boats, det vill säga båtar för den penningstinna superyachtmarknaden.

Den nya 29-fotare som Windy Scandinavia tar fram i samarbete med Espen Øino International blir en modernt designad sports cruiser. Båten får en rymlig sittbrunn och ett utseende som utstrålar både sportighet och lyx.

Denna mångsidiga modell kan förses med motorer från antingen Volvo Penta eller Yanmar. I kombination med Windys legendariska, djupa V-botten garanterar det sjövärdighet.

Windy fortsätter även sitt samarbete med Design Unlimited, som har designat interiören i Windys nya Sports Series. Den första modellen från det samarbetet var den nya Camira och nu följer alltså 29 Huracán.

– Vi tycker att det är fantastiskt att vi kan fortsätta vårt samarbete med Windy Scandinavia. Vi ser fram emot att presentera Huracán i Düsseldorf, säger Espen Øino.

Windys vd, Trevor Fenlon, tillägger:

– Det är alltid ett nöje att arbeta med Espen och hans grupp. Under de senaste åren har vi gjort ett omtag på Windys klassiska linje och adderat nya modeller. Vi ser redan att den nya modellen kommer att bli utsåld under den första säsongen.

Fakta Windy 29 Huracán
Längd:                                8,91 m
Bredd:                                2,70 m
Djup:                                  1,0 m
Bränsle:                              400 liter

Info www.windyboats.com