30 juni, 2023

Pocket Raft – liten livflotte som kan rädda liv på sjö och is

Pocket Raft är en liten livflotte som är lätt att bära med sig. Livflotten ger extra trygghet eftersom den hjälper till att hålla kroppen ovanför vattenytan och därmed minskar risken för nedkylning. När kroppen ligger i vattnet förlorar den värme drygt 20 gånger snabbare än i luft med samma temperatur.

Med sin smidiga förpackning och lätta vikt är Pocket Raft en praktisk säkerhetsprodukt som är enkel att ta med sig på sjön eller på naturis, när som helst under året. Det är svårt att simma en längre sträcka med flytväst eller flytoverall, med Pocket Raft är det enkelt att ta sig in till land.

Henrik Brandes från Linköping fick idén till livflotten under en fisketur på Vättern.

– Jag har varit mycket på sjön genom åren och har länge letat efter något som håller kroppen ovanför vattenytan om jag skulle ramla i. En flytväst eller flytoverall hjälper inte mycket när det är kallt i vattnet och de livflottar som finns är för stora. Eftersom jag inte hittade något på marknaden som motsvarade mina önskemål, det vill säga en liten livflotte som är lätt att bära med sig, så bestämde jag mig för att utveckla och tillverka en själv. Processen har tagit två år men nu är Pocket Raft äntligen verklighet. Det känns riktigt bra och jag hoppas förstås att fler än jag förstår nyttan med den, säger Henrik Brandes, utvecklare av Pocket Raft.

Fakta om Pocket Raft:

Vikt 1,4 kg

Förpackningens yttermått är 40x12x5 cm

Bärs på kroppen eller förvaras lättåtkomlig på fritidsbåt eller kajak

Uppblåsbar med två 70 grams kolsyrepatroner

Aktiveras genom att dra i utlösare till kolsyrepatronerna

Går även att blåsa upp manuellt

Handtag på sidorna för att enkelt ta sig upp på livflotten

Nosögla för bogsering m m

Signalfärg för hög synlighet

Utvecklad och tillverkad i Sverige med höga kvalitetskrav

Info: www.pocketraft.se