14 juli, 2023

Skipperi lanserar nya tjänster – öppnar för fler kunder

Båtdelningsföretaget Skipperi har haft en stark start på båtsäsongen. Nu ska ett par nya tjänster få tillväxten att skjuta ytterligare i höjden – däribland möjligheten att boka enstaka båtturer till ett attraktivt pris.

Pressmeddelande:

Skipperi, störst i Norden på båtdelning, erbjuder flera olika tjänster för att ta del av båtlivet. Den mest populära tjänsten i dagsläget är en medlemstjänst där användaren åker så mycket båt den vill mot en fast månadskostnad – men nu kompletterar Skipperi med en helt ny tjänst.

Skipperi släpper en ny tjänst som innebär att kunden också kan boka en båt vid enstaka tillfällen och då betala endast för dessa.

– Vårt mål är att göra båtlivet tillgängligt för fler, och det gör vi på flera olika sätt. Vår ordinarie medlemstjänst är ett utmärkt alternativ för den som åker mycket båt och vill dela båt i stället för att äga själv. Det nya medlemskapet passar däremot mycket bättre för den som bara vill använda båt några gånger per säsong och då endast betala för dessa, säger Axel Nordman, vd för Skipperi Sverige.

– Det här är något som många av våra användare efterfrågat, och vi strävar alltid efter att tillgodose kundernas önskemål. Vi har också sett att liknande modell fungerat framgångsrikt för Volvo on Demand, vars tjänst har mycket gemensamt med vår.

Ett annat önskemål från användarna har varit att kunna reservera sin båt flera dagar i sträck, i stället för en dag i taget. Därför har Skipperi nu också adderat möjligheten att förlänga en reservation upp till två dygn.

– Våra mest aktiva medlemmar gör cirka 60 båtturer per år och med möjligheten att förlänga en reservation får de nu tillgång till ännu mer båtliv. Att göra en längre båttur och övernatta i skärgården är en underbar upplevelse som vi gärna uppmuntrar fler att testa på, säger Axel Nordman.

I Skipperis flotta ingår motorbåtar från Yamarin samt elbåtar från Q Yachts. I dagsläget har Skipperi cirka 400 bokningsbara båtar i Sverige, Finland, Norge, Danmark, Kanada och Nya Zeeland.

Månadsavgiften är 249 kr/mån och betalas endast under båtsäsongen (maj–okt). Som medlem betalar man bara för kvarvarande dagar av säsongen. Reservationsavgifterna varierar beroende på dag och båttyp och startar från 700 kr/resa för vardagar och 1 400 kr/resa för helger.