19 juli, 2023

Wallywhy150 redo för Cannes Yachting Festival 2023

Wally ska lanseras sin nya Wallywhy150 vid Cannes Yachting Festival 2023 (12–17 september). Det blir en spektakulär motorbåt för den som verkligen vill synas på sjön.

Wallywhy150 har skapats av erfarna designers från Wally-Ferretti Group Engineering med Studio Vallicelli Design ansvarig för båtens exceptionella inredningsdesign. Att erbjuda oöverträffade utrymmen på en 78-fots yacht var kärnan i konceptet bakom wallywhy150, som har en upphöjd pilothusdesign.

Wallys mål var att förutse marknadens krav på att utveckla en yacht som kan vara före sin tid, med utgångspunkt från de innovativa funktioner som gjorde Wallywhy200 framgångsrik. Med sin längd på 24 meter och 150 tons vikt är Wallywhy150 en flexibel yacht, idealisk för erfarna ägare med en väl tilltagen plånbok.

I nästan 30 år har Wally, som idag ägs av Ferretti Group, designat och byggt banbrytande yachter, vilket har lett till förändringar som fått efterföljare i hela världens yachtdesign.

De yttre utrymmena på Wallywhy150 är extremt stora för hennes storlek. Det övre däcket är helt öppet, vilket ger en ett stort skyddat utrymme. Ombord kan ägaren och gästerna njuta av en komplett middagsmiljö på soldäcket, en solplats och en skuggig lounge. En annan viktig detalj hos Wallywhy150 är glaset från golv till tak som dominerar designen.

Boutrymmena inkluderar en ägarhytt placerad framåt på huvuddäcket – som på Wallywhy200. Hytten har 270-graders panoramautsikt och en storslagen design med ”havets amfiteater”.

Ytterligare boende finns på nedre däck, som antingen kan konfigureras med en VIP-hytt och en dubbelkabin och en gästhytt med två enkelsängar eller en 2-VIP-hyttlayout där alla hytterna drar nytta av sina stora fönster som skapar en luftig och modern känsla ombord.

Enkelheten och tillgängligheten i layouten gör att båten är den ultimata och flexibla plattformen för dem som vill ha en mycket bekväm båt med stora utrymmen både ute och inne.

Akterdäcket har en stor badplattform med både en hydraulisk multifunktionsstege och en höj- och sänkbar plattform. Ägaren kan utrusta däcket efter önskemål med kapacitet att ta med alla typer av vattenleksaker ombord och även en jolle på upp till 3,90 m.

Motorerna är tre Volvo Penta IPS1350, som ger en toppfart på 23 eller 21 knop med standardvalet som är tre IPS1200-motorer.